11.6 C
vrijdag 26 april 2024
Home- ZeilbergTwee keer op rij stunten zit er niet in voor ZSV tegen...

Twee keer op rij stunten zit er niet in voor ZSV tegen SV Venray (0-3)

Waar zondag de toenmalig koploper Chèvremont met lege handen naar huis werd gestuurd, zat een herhaling van zo’n stunt er op donderdagavond tegen de nieuwe lijstaanvoerder SV Venray niet in. Een tegenstander wiens spel er bij vlagen wel erg geolied uitzag, was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Men liet de bal snel van man tot man gaan en de thuisploeg kon de hoge handelingssnelheid eigenlijk niet echt bijhouden wat resulteerde in een verlies voor ZSV met 0-3.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Toch was het een foutieve inschatting van de scheidsrechter die zorgde voor een begin van een nederlaag. Het gemis van de snelle verdediger Ruud van der Vrande (ziek) en van aan- en doorspeelpunt Maarten Kuunders (hamstring) liet zich ook voelen bij de thuisploeg.

Weinig kansen
Na vijf minuten spel stonden er al twee hoekschoppen op het lijstje; een voor ZSV en een voor de gasten. Dat gaf ook wel een beeld van hoe het in de aanvangsperiode verliep. Weinig kansen, maar het kon nog alle kanten op. Na een kwartiertje werd wel duidelijk dat de gasten uit Venray meer spel in de ploeg heeft.

Afwezigheid Kuunders
De thuisploeg verstopte zich echter niet. De afwezigheid van Maarten Kuunders op het middenveld liet zich wel voelen. Hij fungeert als aanspeelpunt en vaak is hij met zijn kracht en lengte in staat de bal direct door te spelen naar de voorhoedespelers. Achterin moesten de defensieve spelers extra alert zijn, want de snelle Ruud van der Vrande die vaak de gaten dicht weet te lopen, ontbrak ook. Dat betekende dat met name Dirk Verlijsdonk belangrijk was achterin. Misschien jammer, want hij zou anders met zijn lengte en kracht ook als aanvallende middenvelder de afwezige Maarten Kuunders hebben kunnen vervangen.

Totaal onzinnig
In de 28e minuut werd het de gasten wel heel gemakkelijk gemaakt. Totaal onzinnig gaf scheidsrechter Ooms een penalty weg. Van een overtreding was absoluut geen sprake. Dit cadeautje werd door Stijn Brinkman natuurlijk gretig uitgepakt: 0-1.

Strafschop
De onbegrepen beslissing van de scheidsrechter bracht zeker geen rust binnen de Zeilbergse gelederen. Een minuut of drie na de benutte strafschop volgde een langlopende combinatieaanval die uitmondde in een doelpoging voor Venray, maar die niets opleverde. Op slag van rust was er een grote mogelijkheid voor de gasten, maar Leon Thijs stond weer prima z’n mannetje en stopte de inzet. Daarmee werd de ruststand van 0-1 bereikt.

Hoge speltempo
Bij aanvang van de tweede helft hoopte de ZSV-aanhang dat de thuisploeg nog eens boven zichzelf uit zou kunnen stijgen. Stan van Helmond en Rick Leenders kwamen in de rust voor Thijs Meulendijks en Ward Veldpaus. Na een minuut of tien in de tweede helft werd steeds duidelijker dat ZSV het moeilijker kreeg met het hoge speltempo van de gasten en op het uur vergrootten de gasten de marge wel heel snel! Amper een minuut na de 0-2 volgde direct de 0-3. De weerstand van ZSV leek daarmee gebroken.

Druk
Remco van den Akker kwam in de 70e minuut voor Koen Kuunders en drie minuten later werd Rick Wiersema vervangen door Luc Matheij. Heel voorzichtig werd gekeken of er iets meer druk opgebouwd kon worden. In de 78e minuut kon dan eindelijk Stan van Helmond een keer weggestuurd worden, maar de doelman pakte zijn inzet.

Titelkandidaat
Met nog een paar minuten te gaan, was de wedstrijd wel gespeeld. Op de overwinning van SV Venray viel niets af te dingen. Op de manier waarop ze de voorsprong pakten, natuurlijk wel. Maar de Limburgse buren lieten wel duidelijk zien dat het met dit elftal een echte titelkandidaat is! Eindstand: 0-3.