7 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneTwee rode kaarten in half uur nekken SV Deurne tegen afwachtend Wittenhorst...

Twee rode kaarten in half uur nekken SV Deurne tegen afwachtend Wittenhorst (0-2)

Vooraf waren de verwachtingen hoog: een ‘compleet’ team van ervaren spelers, een kans op en periodetitel en een thuiswedstrijd tegen een kampioenskandidaat. De praktijk werd anders: twee rode kaarten zorgden voor een handbalverdediging van Deurne en een onmachtig aanvallend Wittenhorst waardoor een niet verrassende wedstrijd ontstond waarbij 11 tegen 9 spelers uiteindelijk wonnen met 0-2.

Deurne opende sterk waarbij een geblokt schot van Groen en een te slap schot van Van der Steijn de eerste speldenprikken opleverde. De eerste echte aanval van Wittenhorst in de 7e minuut leidde meteen tot een penalty: Louwers miste de bal, Kuijpers verdedigde niet goed uit en Y. Veeneman tikte de aanvaller van Wittenhorst aan waardoor de scheidsrechter de vinger naar de penaltystip kon wijzen en dat deed hij: de pingel werd feilloos ingeschoten: 0-1.

Irritatie
Niets aan de hand zo leek: rond het kwartier weer twee kansen en weer voor Groen en Van der Steijn met een schot en een lobje maar de keeper stond op zijn post. Daarna werd over en weer buitenspel gevlagd tot irritatie over en weer. In de 26e minuut werd de 1e rode kaart getrokken: Deurne kreeg een vrije trap op het middenveld die Groen wilde nemen. Een Wittenhorst-aanvaller nam irritant de bal mee en in een poging om de bal te trappen (tegen de aanvaller) trapte Groen van achter op de Wittenhorst-speler. De scheidsrechter trok direct rood. In alle commotie kreeg ook Kuijpers een gele kaart wegens commentaar.

Tweede rode kaart
Niet veel later werd een handsbal van Wittenhorst genegeerd door de scheidsrechter waardoor de irritatie aan Deurne zijde bleef. In deze zelfde aanval schoot het bij Louwers in de hamstring: Van der Heijden werd zijn vervanger. Direct daarna viel de tweede gele kaart en dus rood voor Kuijpers na doorzetten op de keeper van Wittenhorst; de keeper maakte slim gebruik van het doorzetten van Kuijpers en ging gewillig onderuit waarna de scheidsrechter wederom geel trok.

Te weinig power
Wie verwachtte dat Wittenhorst vol de aanval ging zoeken kwam bedrogen uit: Wittenhorst bleef rustig achterin hangen en rond spelen waardoor er weinig viel te beleven als toeschouwer. Na de rust geen ander beeld: Deurne bleef met 7 spelers ronde 16 meter hangen en liet Van der Werf in de punt staan, loerend op een eventuele counter en Wittenhorst stelde er bar weinig tegenover. Deurne wist nog rond de 50e minuut twee kansen te creëren maar er was te weinig power voorin.

Vrije trap
Rond het uur werden Matheij en Schaefer ingebracht voor Van der Steijn en Van der Werf waarna Matheij direct geel pakte bij een overtreding en rond de 75 e minuut kwamen G Knijnenburg en El Idrissi erin voor Plas en Swinkels. In de laatste 10 minuten ging Deurne alsnog voor een punt, maar bij een te kort ingespeelde vrije trap van Matheij counterde Wittenhorst naar een 0-2. Daar stond nog 1 kopbal van Matheij op aangeven van Schaefer tegenover maar de wedstrijd was gespeeld.

Al met al een teleurstellende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar zeker voor de Deurnese toeschouwer. Zeker ook met de gedachte dat komende week mogelijk 5 spelers afwezig zullen zijn vanwege schorsingen en blessures. Maar de jeugd heeft de toekomst en dus: op naar Limburgia want de punten zijn nog hard nodig!