25.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneTweede Deurnese supermarkt helpt mee met inzamelactie voor Menstruatieproducten Uitgifte Punten

Tweede Deurnese supermarkt helpt mee met inzamelactie voor Menstruatieproducten Uitgifte Punten

Bij de Jumbo-supermarkt aan de Schelde in Deurne kunnen klanten al sinds half april hun statiegeld doneren aan Pompidom SpeelGOED die daarmee de zogenoemde Menstruatieproducten Uitgifte Punten bevoorraadt. Ook bij de Jumbo in de Stationsstraat hangt nu een kastje bij de inleverautomaat voor lege flessen en blikjes, waar klanten hun statiegeldbonnetje in kunnen achterlaten.

Ans van den Broek van Pompidom is blij dat allebei de supermarkten nu meehelpen: “Het is mooi om te zien dat zij ons hierin steunen, want het is hard nodig.” Ze vertelt dat uit onderzoek blijkt dat één op de tien vrouwen in Nederland niet altijd genoeg geld heeft voor het kopen van menstruatieproducten en hierdoor zelfs tijdens de menstruatieperiode niet de deur uit durft te gaan.

Bittere noodzaak
In haar eigen winkel Pompidom SpeelGOED in de Zeilberg heeft Ans al langere tijd een Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP). “Het is gewoon bittere noodzaak dat er zoiets is. Dus daarom hebben we nu een drogisterijgedeelte in het pand waar de gratis menstruatieproducten verkrijgbaar zijn”, vertelt Van den Broek.

Meer uitgiftepunten
Die materialen krijgt ze onder meer door donaties van ondernemers en verschillende instanties maar dat is niet genoeg om het toenemend aantal MUP-kastjes te bevoorraden. “Het is geweldig dat er steeds meer uitgiftepunten komen, maar dat betekent dat we ook steeds meer menstruatieproducten nodig hebben om de kastjes te vullen. Dat de twee Jumbo-supermarkten in Deurne nu meehelpen met de statiegeldbonnetjes helpt enorm”, zegt Ans.

Foto: Pompidom

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen