5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneTweede editie van 'Scoor een boek' in Helmond-Peel afgetrapt

Tweede editie van ‘Scoor een boek’ in Helmond-Peel afgetrapt

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport zetten samen hun krachten weer in. Het leesproject Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met “Scoor een Boek!” willen de bieb en Helmond Sport dat bereiken. In de komende tien weken gaan 60 klassen met 1.500 leerlingen van 33 basisscholen zoveel mogelijk boeken lezen, thuis en in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport spits Jordy Thomassen. Thuis kan het hele gezin meedoen aan de “Scoor een Boek!”-thuiseditie.

Aftrappen
Op 1 februari wordt het Scoor een Boek! seizoen afgetrapt. Omdat de scholen gesloten zijn vindt de aftrap per school plaats via een online bijeenkomst. Er is een speciale video opgenomen met Jordy Thomassen en Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport in de hoofdrollen.

Thuis scoren
Scoren kun je overal, ook thuis! Het hele gezin kan mee scoren, ook als de school niet meedoet aan Scoor een Boek! Via www.scoorthuis.nl kun je meedoen aan allerlei leuke opdrachten zoals het oplossen van puzzelverhalen, het maken van een TikTok scoringsdansje en voorlezen uit je favoriete boek. De opdrachten zijn gericht op kinderen uit groep 5 en 6, omdat de schooleditie zich ook op deze groepen richt, maar de thuiseditie is geschikt voor alle leeftijden.

In de bieb scoren
Als de Bibliotheken weer open gaan kun je daar ook gratis scoren door te komen lezen en bewegen met de spelers van Helmond Sport. Zij dagen je uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Voor data, tijden en aanmelden in de bieb van Deurne klik je hier.

Foto: bibliotheek Helmond-De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen