8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- LiesselUitbreiding bedrijventerrein Willige Laagt in Liessel gestart

Uitbreiding bedrijventerrein Willige Laagt in Liessel gestart

De uitbreiding van bedrijventerrein Willige Laagt in Liessel werd tot twee keer toe vertraagd, eerst door de Peelrandbreuk en daarna door de stikstofcrisis. Maar vrijdag 4 maart werden de werkzaamheden voor de uitbreiding van het terrein aan de rand van Liessel dan eindelijk officieel gestart door wethouder Marinus Biemans.

Op het terrein van ongeveer 4,5 hectare groot kunnen bedrijven terecht die een kavel willen van tussen de 1.000 en 5.000 m2. De planning is dat halverwege de maand juni het hele terrein bouwrijp is. De verkoop van de kavels start al vanaf 11 april.

Groeien
Met de groei van het bedrijventerrein wordt tegemoetgekomen aan de uitbreidingsbehoefte van ondernemers uit Liessel en de omgeving. “Deurne heeft veel mooie, succesvolle ondernemingen. Veel van deze ondernemers en met name de ondernemers uit Liessel hebben aangegeven ruimte nodig te hebben om hun bedrijven uit te kunnen breiden”, legt wethouder Biemans uit.

Ondernemersklimaat
Hij ziet op de nieuwe plek veel kansen voor ondernemers door de nabijgelegen A67 en de centrale locatie ten opzichte van Brainport en Greenport. Biemans licht toe: “Met de uitbreiding van het bedrijventerrein Willige Laagt zorgen we ervoor dat deze ondernemingen in Deurne zelf kunnen blijven groeien. Hiermee versterken we het ondernemersklimaat in Deurne en blijven daarmee kansen bieden aan onze eigen ondernemers.” De mogelijke milieu-categorie van de te vestigen bedrijven loopt van 2 tot en met 3.2. Dat betekent dat er geen zwaardere bedrijvigheid mag plaatsvinden, ook zijn bedrijfswoningen niet toegestaan op het terrein.

Peelrandbreuk
Het heeft lang geduurd voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Liessel van start kon gaan. De aanleg werd in 2019 vertraagd door de strenge stikstofregels omdat het terrein dicht bij de Deurnese Peel en de Mariapeel ligt. Een jaar daarvoor bleek dat de Peelrandbreuk dwars door het nieuwe terrein loopt. In de uitbreidingsplannen is nu rekening gehouden met waar de breuk precies loopt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen