28 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneKinderen van Scouting Deurne maken snoepzakken voor Oekraïne

Kinderen van Scouting Deurne maken snoepzakken voor Oekraïne

Zo’n zestig kinderen die lid zijn van Scouting Deurne zijn zaterdagochtend druk bezig geweest met het maken van ongeveer 1500 snoepzakken die bestemd zijn voor kinderen in Oekraïne.

De kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar hebben samen met de leiding van de Scouting snoep ingezameld bij verschillende ondernemers in Deurne en ook ouders en andere Scouting-leden hebben bijgedragen. Zaterdagochtend hebben de kinderen gezamenlijk de snoepzakken samengesteld en klaar gemaakt voor verzending.

Vrachtwagen
De zakken met snoep gaan maandag met een vrachtwagen naar een jeugdvereniging in Oekraïne die zorgt dat het snoepgoed daar bij kinderen terecht komt die dat goed kunnen gebruiken, legt Nick Dikken uit van Scouting Deurne: “Ik werk bij brouwerij Hertog-Jan Dommelsch en die hebben daar ook een brouwerij die zwaar getroffen is. Ik heb toen gevraagd of we niet iets konden doen met de Scouting zoals de actie met de snoepzakken en dat er dan een vrachtwagen van ons bedrijf de zakken met snoep in Oekraïne bezorgt.”

Carnaval
De bereidheid tot meewerken aan het initiatief is bij ondernemers in Deurne groot, merkt Nick Dikken: “We hebben bijvoorbeeld van de kleine en grote Jumbo alleen al voor 200 euro aan snoepgoed gekregen maar ook van verschillende andere ondernemers. Daarnaast was er omdat de optochten met carnaval niet doorgingen, hier en daar nog flink wat snoep over. En de ouders van de Scouting-leden en de leiding hebben zelf ook snoepgoed gedoneerd. Misschien dat onze actie andere verenigingen ook weer inspireert om ook dit soort hulpacties op te zetten.”

Foto’s: Nick Dikken/Scouting Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen