8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneUitbreiding parkeerplaatsen bij NS-station

Uitbreiding parkeerplaatsen bij NS-station

De parkeerplaats bij NS Station Deurne moet met 50 parkeerplaatsen worden uitgebreid. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad neemt hierover op 6 november een besluit. 

Toon van Otterdijk, woordvoerder van de gemeente Deurne, laat weten dat er een onderzoek is gedaan naar de parkeerplaats. “Wij zien zelf ook dat het regelmatig vol staat op de parkeerplaats achter het NS-station in Deurne. Uit onderzoek is gebleken dat het met name op dinsdag en donderdag voor 100% vol staat.”

Geplande wadi
Door het college van burgemeester en wethouders zijn twee voorstellen gedaan. Het eerste voor op de korte termijn: 50 extra parkeerplaatsen. De kosten hiervan bedragen 170.000 euro. De ene helft betaalt de gemeente, de andere helft is voor de NS. Bij de komst van de parkeerplaatsen zou de geplande wadi (plek voor opvang van regenwater) te komen vervallen, bevestigt Van Otterdijk. ‘In de directe omgeving van het station zijn al wel 3 wadi’s. Eén voor het station en twee in het groenplein, centraal in het spoorzonegebied.’

Fietsenstalling
Er is op dit moment ruimte voor 1.200 fietsen. Dit wil de gemeente opschroeven naar circa 1.500 stallingsplekken. In de uitbreiding zitten ook fietskluizen en OV-fietsen. Voor deze uitbreiding heeft de gemeente een subsidieaanvraag gedaan bij het Rijk.
‘We verwachten in de eerste helft van 2019 hierover meer duidelijkheid te krijgen. Van het totale bedrag om deze uitbreiding te realiseren, hebben we 40% subsidie aangevraagd. De overige 60% wordt betaald door de provincie en de gemeente. Het is een behoorlijke investering, doordat we op de grond geen ruimte meer hebben. Daarom moeten er etagerekken komen en die kosten meer dan normale fietsrekken’ verteld Van Otterdijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen