17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneSpoortunnel Binderendreef najaar 2021 klaar

Spoortunnel Binderendreef najaar 2021 klaar

Vanaf het najaar van 2021 kan het verkeer op Binderendreef in Deurne gebruikmaken van de spoortunnel. De bouwwerkzaamheden moeten in de zomer van 2020 starten.

Om de plannen door te kunnen laten gaan, is er onderzoek gedaan naar onder meer de bodem, grondwaterstand, het plaatsen van kabels en leidingen, geluid en trillingen. De spoortunnel bij Binderendreef gaat dertien miljoen euro kosten. Gemeente Deurne heeft op Youtube een animatie geplaatst, om een indruk te geven hoe de spoortunnel eruit komt te zien. Bekijk de beelden hieronder:

Aanpak spoorwegovergang Liesselseweg
Bij de Liesselseweg worden de verkeerslichten vervangen. Dit gebeurt aan beide kanten van het spoor. Er komt een modern, slim verkeerslichtensysteem. Het nieuwe systeem regelt de verkeerslichten op basis van het aanbod van verkeer. Als er in een bepaalde rijrichting meer auto’s of fietsers rijden, staat het verkeerslicht voor die richting langer op groen. Het nieuwe systeem wordt ook beter afgesteld op de spoorwegovergang. Dit leidt tot een veiligere situatie en een betere doorstroming. De verkeerslichten die er nu staan, komen uit de jaren 80 en zijn nog veel minder slim.

Planning
De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2019. Eerst worden de geluidschermen bij het spoor geplaatst. Daarna start de vervanging van het riool in de Amstel-Hagelkruisweg. Hiervoor moet gegraven worden nabij de kruising met de Liesselseweg. Als het werk nabij deze kruising klaar is, kan de vervanging van de verkeerslichten van start gaan. Het vervangen van de verkeerslichten duurt ongeveer twee maanden. Het merendeel van het werk vindt plaats naast de rijbaan, waardoor de overlast beperkt blijft. Waarschijnlijk hoeft slechts een korte periode de overweg afgesloten te worden.

Spoorwegovergang Vlierdenseweg
De werkzaamheden bij de Vlierdenseweg zijn afgerond. De ‘slinger’ is uit de weg gehaald en de kruising met de Fabriekstraat is anders aangesloten. Verkeer dat over het spoor rijdt, hoeft nu niet meer te wachten voor de voorrangskruising met de Fabriekstraat. Dit leidt tot een veiligere situatie en een betere doorstroming voor het verkeer. Ook voor fietsers is de situatie veiliger geworden.

In het voorjaar van 2019 worden er nog bomen en hagen geplant. Dit gebeurt gelijktijdig met de inrichting van het groen bij de nieuwe woningen in de Spoorzone. Bij dit Deurne Doet ‘t-project worden de bewoners betrokken.

Financiering
De spoorwegovergangen bij de Liesselseweg en Vlierdenseweg worden aangepakt vanuit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Voor dit project krijgt Deurne naar verwachting cofinanciering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen