19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- ZeilbergUitgang eerste klasse komt voor ZSV nu wel heel dichtbij na verlies...

Uitgang eerste klasse komt voor ZSV nu wel heel dichtbij na verlies tegen Wittenhorst (2-0)

ZSV heeft zich in Horst kranig geweerd tegen het kampioensteam van Wittenhorst. De 2-0 viel pas een paar minuten voor tijd, waar een gelijkspel ook nog binnen handbereik was. De thuisploeg won natuurlijk verdiend, maar de geelzwarten verkochten de huid duur! Wittenhorst weet zich met het kampioenschap ook verzekerd van promotie naar de vierde divisie. ZSV is nog niet definitief gedegradeerd, maar het bordje ‘uitgang’ komt inmiddels wel steeds duidelijker in beeld.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

In de eerste vijf minuten al was er dreiging van de thuisploeg. Na een kort genomen hoekschop was die tot twee keer toe gevaarlijk. Drie minuten later werd uit een vrije trap vanaf rechts de bal door Rick Wiersema bij de tweede paal neergelegd. Marco Manders kopte in en met moeite wist de goalie de bal tot hoekschop te verwerken. Deze leverde niets op.

Dubbele wissel
Na een kwartier werd een vrije trap van buiten het strafschopgebied naar de linkerbovenhoek gekruld door Nick Driessen. Doelman Leon Thijs zweefde de bal stijlvol uit de hoek. Nog voor het half uur was er een dubbele wissel bij de thuisploeg. Daan Verlijsdonk moest met een hoofdwond naar binnen. Goed combineren leidde na ruim een half uur tot een schot van Koen Kuunders dat richting miste. Direct daarna leverde wild inkomen Rick Wiersema op de middenlijn een logische gele prent op.

Rode lantaarndrager
Een minuut of acht voor de rust, leidde mistasten van doelman Thijs een doelpunt van Jeroen Verkennis in: 1-0. ZSV leek even van slag want binnen de vijf minuten daarna leverden twee snelle uitvallen evenveel grote mogelijkheden op voor de thuisploeg. Na drie minuten extra tijd volgde de rust met een stand van 1-0. De thuisploeg was, zoals verwacht, sterker, maar dat je de koploper tegen de rode lantaarndrager bezig zag…, nee, dat droop er niet van af!

Handsbal
Drie minuten in de tweede helft waren gespeeld toen, in een poging de bal uit de lucht te plukken, Ward Veldpaus zijn linkerbeen overstrekte. Dat betekende een wissel. Voor hem kwam Daan Matheij. Tien minuten later trof de thuisploeg de paal. ZSV had de scheidsrechter bepaald niet mee. Hij woof een overduidelijke handsbal weg en gaf vervolgens geel aan Koen Kuunders, toen die er als aanvoerder wat van zei.

Gele kaart
Met nog twintig minuten te gaan was er een terechte gele kaart voor Rick Leenders die opzichtig aan de arm van zijn tegenstander ging hangen om hem de doorgang te beletten. Even daarvoor poerde een Remco Peggen op de lat. Wel de eigen lat, overigens. Het spel werd er niet beter op.

Vreugde uitbarsting
Met nog tien minuten op de klok kwam het signaal om Davy Althuizen plaats te laten maken voor Jort Manders. Niet veel later kwam Thijs Bouwmans voor Rick Leenders die op scherp stond. Toen drie minuten voor tijd de 2-0 in het net lag, maakte de vreugde uitbarsting die dat tot gevolg had wel duidelijk dat er nog geen zekerheid gevoeld werd aan Limburgse kant.

Voor ZSV gaat een mooi, jarenlang verblijf in de eerste klasse vrijwel zeker richting een eind. Volgende week komt Limburgia op bezoek. Er zijn immers nog altijd negen punten te behalen!

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen