18.9 C
dinsdag 30 april 2024
Home- DeurneUitgebekerd ZSV teleurgesteld na verlies tegen DAW in Schaijk (3-2)

Uitgebekerd ZSV teleurgesteld na verlies tegen DAW in Schaijk (3-2)

Spelers en fans hadden er zich op verheugd, want in de bekercompetitie heeft ZSV in het verleden al meerdere malen laten zien tot grote dingen in staat te zijn. Deze kwartfinale tegen DAW in Schaijk was dus een wedstrijd waar men naar uitkeek in Zeilberg. Maar na afloop voelde ZSV zich eigenlijk vooral tekortgedaan met de eindstand van 3-2.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

De partij zou geleid worden door een onpartijdig trio, zo was aangegeven en toen bleek dat de scheidsrechter ook nog eens uit Someren afkomstig was, begon het nog meer te kriebelen bij de aanhang van de geelzwarten. Met veel mensen was die aanhang dan ook richting Schaijk getrokken en op het schitterende sportpark van de ploeg uit Schaijk was er dan ook sprake van veel sfeer. Het weer werkte ook nog eens mee, want de druilerige ochtend had plaatsgemaakt voor een aangename middag.

Niets aan de hand
Na kort aftasten kwam de wedstrijd na een minuut of vijf op gang. Thijs Bouwmans, die opnieuw een prima partij afleverde, zette op het middenveld goed door en kon daardoor bijna ongehinderd oprukken richting het doel van DAW. Een van de middenvelders waarvan hij zich ontdaan had, pakte zijn hoofd vast en scheidsrechter Velings besloot het spel stil te leggen, waar iedereen zag dat er eigenlijk niets aan de hand was. En dat bleek ook, want de speler stond op en speelde de scheidsrechterbal direct zelf terug op de verdediging van ZSV. Hiermee werd de geelzwarten al direct een goede mogelijkheid ontnomen.

Een minuut later kwam de thuisploeg opzetten en doelman Leon Thijs moest zijn beste kunnen laten zien om het afstandsschot te keren. Tegen het kwartier leek ZSV gevaar te kunnen stichten, maar een drietal schoten werd van te grote afstand afgevuurd. Het duel ging lekker gelijk op. Na ruim twintig minuten leek de thuisploeg gevaarlijk te kunnen worden, maar Rick Leenders kwam prima inglijden om het gevaar af te wenden.

Strafschop
Net voor het halve uur was er de voorsprong voor ZSV. Een mooie combinatie bracht Stan van Helmond in de zestien, maar voor hij kon afdrukken werd hij onderuit geschoffeld. De strafschop was een logisch gevolg en Koen Kuunders pakte dit paasei keurig uit, nadat de geblesseerd geraakte Stan van Helmond opgekalefaterd was. Vijf minuten later kwam de thuisploeg bijna langszij, maar Leon Thijs wist met een katachtige reactie een tegentreffer te voorkomen.

Even voor rust was er een grote mogelijkheid voor ZSV. Opnieuw een prima aanval, leidde tot een strakke voorzet. De DAW-verdediger bij de tweede paal kon nog net zijn voet tegen de bal zetten, tikte bijna binnen, maar voorkwam wel dat Thijs Meulendijks echt raak kon prikken. Er werd niet meer gescoord voor rust en ZSV kon met een voorsprong naar de thee.

Scheidsrechter Velings floot een redelijke eerste helft. Ook al liet hij erg veel lopen en werd daarbij ook niet echt geholpen door zijn assistenten. Menigmaal was het een arm of een schouder die in de rug geduwd werd, maar dat werd bijna even vaak toegelaten. Met name Davy Althuijzen had recht tot klagen, al deed hij dat niet.

Buitenspel
In de tweede helft scoorde de thuisploeg al snel vanuit buitenspelpositie. De bal werd voorgegeven en Mark Megens kopte de bal vallend laag binnen. Een vlagsignaal bleef uit, evenals het fluitsignaal. Een VAR ontbrak, maar ‘gelukkig’ hebben we de foto’s nog. En daarop is inderdaad te zien dat Megens duidelijk buitenspel stond. Dat hadden de tegenstanders overigens zelf ook al gezien en dat zeiden ze na afloop ook. Dat maakte dat het nog zuurder aanvoelde.

Even leek het erop dat ZSV de draad kwijt was. De lijn was uit het spel, totdat Thijs Bouwmans op het uur van grote afstand compleet onverwacht en verwoestend hard uithaalde. De bal verdween als een granaat in het dak van het doel boven de verraste doelman: 1-2.

Ongelooflijke situatie
Na ruim een uur kwam Tim van der Steijn voor Stan van Helmond. In de 68ste minuut kon Davy Althuijzen plotseling vrij opstomen richting doel, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Met nog een kwartier op de klok, maakte Thijs Meulendijks plaats voor Remco Peggen. Tien minuten later deed zich een ongelooflijke situatie voor. Een ZSV’er hing ruim een meter buiten het strafschopgebied aan zijn tegenstander en die besloot met een duik in het strafschopgebied te landen. Scheidsrechter Velings floot voor een vrije trap en dat was ook niets meer dan terecht, echter het publiek wilde duidelijk meer.

Of de scheidsrechter en zijn assistent daardoor werden geïmponeerd is niet duidelijk, natuurlijk, maar feit was wel, dat een minuut na het fluitsignaal en de toegekende vrije trap de scheidsrechter alsnog naar de stip wees. Doelman Leon Thijs moest op de doellijn gaan staan en proberen dit supercadeau voor DAW onschadelijk te maken. En hij stopte de strafschop!

Doelpunt dat stonk
Echter een veel te vroeg ingelopen aanvaller van DAW – ja, ook hiervan zijn de beelden beschikbaar – was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Daarmee kwam DAW voor de tweede keer langszij. En voor de tweede keer middels een doelpunt dat meer stonk dan rook! Vijf minuten voor tijd werd Luc Matheij vervangen door Luuk Engels. Coach Vullings wilde voor de overwinning gaan en het niet af laten komen op penalty’s.

De eerstvolgende kans was echter voor de thuisploeg. Rick Leenders had ruzie met de bal, waardoor zijn tegenstander ermee aan de haal kon gaan. Zijn harde schot ging maar net voorlangs. Aan de andere kant was het Remco Peggen die een hard schot maar net langs zag gaan. Een minuut in de extra tijd, vond scheidsrechter Velings dat hij nog niet genoeg geholpen had. Een fopduik over het been van Ruud van der Vrande werd ook beloond met een strafschop. Gerechtigheid was al ver te zoeken, maar deze pingel eindigde op de lat boven Leon Thijs.

Teleurgesteld
Een minuut later kwam de thuisploeg toch nog op 3-2; dit keer na een snelle uitval. Bij dit doelpunt was er geen reden om boos te zijn. Wel teleurgesteld en dat waren de mannen van coach Vullings dan ook, net als alle meegereisde supporters. Na zes minuten in blessuretijd dwong ZSV nog een hoekschop af, maar die leverde niets op. Dat gaf wel aan dat de geelzwarten zich helemaal gaven, want het bleef echt tot in de laatste seconde spannend. Het bekertoernooi was na het eindsignaal voorbij voor ZSV…

Nu moet de knop weer om, want er staan nog een aantal erg belangrijke wedstrijden in de competitie op het programma. Komende zondag speelt ZSV thuis tegen Brabantia en een week later in Eindhoven tegen de rodelantaarndrager.