14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneAutoliefhebbers laten hun oldtimers blinken en ronken in centrum Deurne

Autoliefhebbers laten hun oldtimers blinken en ronken in centrum Deurne

Ondanks de tegenvallende weersomstandigheden stonden de Markt en omringende straten maandag weer vol met tientallen klassieke auto’s die meereden met de traditionele paasrit van de Deurnese Oldtimer Club (DOC). Van een oud DAFje tot een Ford Mustang en van een Porsche tot een Volkswagen Kever.

Naast de deelnemers met hun oldtimers trekt het evenement ook altijd veel kijkers op de Markt. De auto’s van 25 jaar of ouder brengen vaak herinneringen terug: “Zo eentje had ome Sjaak ook”, zegt één van de toeschouwers.

De ritten van de Deurnese Oldtimer Club begonnen in 1999 als een uit de hand gelopen hobby, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die met succes al bijna 25 jaar toertochten houdt voor klassieke autoliefhebbers. Het evenement kan meestal rekenen op ongeveer 80 deelnemers.

Lelijkste
Ook Dirk Weijnen reed op Tweede Paasdag weer mee met de 110 kilometer lange rit in zijn opvallende legergroene Mercedes C180. De auto van de Helmonder lijkt te roesten en toe te zijn aan een flinke onderhoudsbeurt, maar schijn bedriegt: “Die roestige motorkap heb ik zo geverfd. Dat valt lekker op. Ik heb er helemaal mijn eigen ding van gemaakt. Van buiten is hij zo lelijk mogelijk, maar op technisch gebied zo goed mogelijk.”

Weijnen sleutelt zelf aan zijn trots uit 1996. Zo verving hij onder meer het complete remsysteem. Aan het uiterlijk voegt hij steeds weer nieuwe ‘tierlantijnen’ toe. De auto is onder andere voorzien van een led-strip in de grill, een knuffel eekhoorn aan de bumper en een oranjekleurig zwaailicht op het dak.

Munten
Het dashboard is bezaaid met buitenlandse munten. “Ik kreeg een pot munten van een vriend en vond het wel leuk om ze hierop te plakken. Dat is gewoon een gedachtespinsel van mij.” Zo heeft de chauffeur annex monteur wel vaker ingevingen die hij terug laat komen in zijn voertuig. Het zwart-wit geblokte dak, met zwarte krijtverf, is er één van.

Foto’s: Dave van Hattem

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen