25.4 C
Deurne
zondag 11 juni 2023
Home- DeurneUitverkocht concert van Oekraïense violiste Vlada Nabutovska in Museum De Wieger Deurne

Uitverkocht concert van Oekraïense violiste Vlada Nabutovska in Museum De Wieger Deurne

De Oekraïense Vlada Nabutovska verblijft sinds een paar maanden in ons land en is een voorbeeld van hoe politieke en maatschappelijke ontwikkelingen de muziek beïnvloedden. De klassieke violiste treedt vrijdagavond 24 maart samen met een gezelschap uit Deurne op in het Groot Atelier van Museum De Wieger. Het concert is inmiddels uitverkocht.

Mario van Ooij en Harrie Eijkemans zochten contact met de Oekraïense muzikante om een samenwerking met haar te starten en met muziek spelen mogelijk geld in te zamelen voor Oekraïne. Onlangs gaf het gezelschap van Eijkemans en Van Ooij samen met de violiste al een succesvol benefietconcert in de Willibrorduskerk in Deurne. Dat bleek een inspirerende samenwerking die nu wordt herhaald in De Wieger.

Oorlog
Violiste Vlada Nabutovska is geboren in het Oekraïense Dnipro en studeerde af aan het conservatorium in Lviv. Ze speelde vanaf 17-jarige leeftijd in verschillende orkesten. Vlada nam deel aan veel toernooien door heel Europa en speelde ook solo in de beste concertzalen van Nederland met haar orkest, het INSO-Lviv Symphony Orchestra, waar ze zes jaar bij heeft gewerkt. Daarnaast gaf ze ook langere tijd muziekles. Toen de oorlog begon moest Vlada de beslissing nemen om haar land te verlaten en hier in Nederland haar leven op te bouwen.

Het optreden vindt plaats op vrijdag 24 maart in het Groot Atelier van De Wieger aan de Oude Liesselseweg in Deurne en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.45 uur. Naast Vlada Nabutovska op viool, bespeelt Mario van Ooij de altsax en altklarinet, Harrie Eijkemans de contrabas, Selma Wijgmans verzorgt zang en speelt tenorsax, Hans van Asten bespeelt de gitaar en Maarten van Neerven neemt de percussie op zich.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen