16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- NeerkantKoninklijke Erepenning voor gemengd koor De Veengalm uit Neerkant

Koninklijke Erepenning voor gemengd koor De Veengalm uit Neerkant

Gemengd koor De Veengalm uit Neerkant heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Greet Buter reikte de onderscheiding donderdagmiddag uit tijdens het 100-jarig jubileumfeest van het koor in gemeenschapshuis De Moost.

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen, stichtingen en instellingen en kan alleen worden toegekend door de koning.

Van mannenkoor tot vereniging
Het ontstaan van het Neerkantse koor begint in 1923 toen negen Neerkantse mannen besloten een mannenkoor op te richten. Er bleek zoveel animo te zijn dat een vereniging oprichtten onder de naam De Veengalm. Inmiddels vervult het gemengd koor al honderd jaar een belangrijke rol binnen het culturele leven van Neerkant. Met het toetreden van dames in 1945 was De Veengalm het eerste gemengde koor in de gemeente Deurne.

Verschillende prijzen
Het koor deed mee aan wedstrijden in binnen- en buitenland en sleepte verschillende prijzen in de wacht. De Neerkantse vereniging nam 13 keer deel aan concoursen en behaalde 10 keer de eerste prijs. Daarnaast werken de leden van De Veengalm veel samen met andere muziekverenigingen en de carnavalsvereniging en basisschool in Neerkant waardoor ze een belangrijke spil zijn in de dorpsgemeenschap.

Foto: Facebook Veengalm Neerkant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen