8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneUitvoering rockopera Jesus Christ Superstar in Deurne gaat definitief niet door

Uitvoering rockopera Jesus Christ Superstar in Deurne gaat definitief niet door

De rockopera Jesus Christ Superstar die in april 2021 in Cultuurcentrum Deurne gespeeld zou worden, gaat niet door in verband met de situatie rond het coronavirus. Marcel Strijbosch van StiMuLie (Stichting Musicals in Helmond) laat weten dat onlangs het besluit is genomen om de voorstelling definitief te annuleren.

De stichting uit Helmond zou de voorstelling oorspronkelijk al tijdens het paasweekend van 2020 uitvoeren, maar de rockopera werd door het coronavirus al twee keer verplaatst. De bedoeling was nu om drie keer een optreden te geven in april 2021 maar de voorstelling is toch nu al geannuleerd. Dit ligt honderd procent aan het coronavirus zegt Marcel Strijbosch van Stichting StiMuLie. “Het is heel moeilijk repeteren nu, er is altijd wel iemand ziek of in quarantaine, zingen in groepsvorm is nog verboden en op dit moment zitten we zelfs in een totale lockdown. We zouden eigenlijk in april 2020 spelen, toen oktober 2020 en uiteindelijk april 2021, maar zelfs als alle maatregelen tegen die tijd opgeheven zijn kunnen we niet de kwaliteit garanderen die we willen brengen.”

Veel mogelijkheden
Na Dracula, Cats en Jekyll & Hyde was de keuze voor Jesus Christ Superstar snel gemaakt. Een bekende productie waar meer publiek op zou kunnen afkomen. Daarnaast biedt Jesus Christ Superstar veel mogelijkheden qua zang, acteren en dans en is deze voorstelling artistiek uitdagend en commercieel interessant. “Jesus Christ Superstar was de productie die we het grootst hadden opgezet van allemaal, qua decor en ook qua omvang van de cast”, vertelt Strijbosch van Stichting Stimulie.

Te duur
Ondanks dat de stichting uit Helmond komt, spelen ze graag in Deurne: “Het Helmondse theater het Speelhuis is een heel mooi theater, zeker voor Jesus Christ Superstar. Maar het is simpelweg te duur voor ons om af te huren. We hebben al eerder in Deurne gespeeld en zeer prettig samengewerkt met de mensen van het Cultuurcentrum Martien van Doorne.”

Grimmig
De toekomst ziet er nu grimmig uit voor de stichting en het is nog maar de vraag of ze kunnen spelen in de toekomst. Zelfs als er een financiële oplossing komt, is het nog niet duidelijk of Jesus Christ Superstar in het theater kan verschijnen of dat er een nieuwe voorstelling wordt gekozen. Marcel Strijbosch legt uit: “Daar hebben we op dit moment al wel overleg over gehad, maar nog geen beslissing over genomen. Dat zal onder andere ook afhangen van de interesse van de mensen die in de cast van Jesus Christ Superstar zaten.”

Voucher
Mensen die al kaarten hebben of hebben gereserveerd, krijgen bericht van het theater. Bezoekers kunnen hun geld terugvragen maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een voucher waarmee je andere toekomstige voorstellingen in het theater kan bijwonen en waar je tegelijkertijd het CCD steunt. Mocht je geen mail hebben ontvangen, neem dan contact op met het theater.

Foto: CCD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen