24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneUitvoering van het Zwanenmeer van Tsjaikovski door ruim 75 danseressen uit Deurne

Uitvoering van het Zwanenmeer van Tsjaikovski door ruim 75 danseressen uit Deurne

Het bekende klassieke balletstuk het Zwanenmeer van Tsjaikovski wordt zondag 26 juni in het Cultuurcentrum in Deurne twee keer opgevoerd door ruim 75 danseressen van Ballet en Dansstudio Loes uit Deurne.

De voorstelling om 15.30 uur is al uitverkocht, maar voor de opvoering van 12.00 uur zijn nog kaarten beschikbaar die direct voorafgaand aan de show bij de kassa van het CCD verkrijgbaar zijn.

2 tot 55 jaar
Het Zwanenmeer is een ballet in vier bedrijven dat voor het eerst in 1877 werd uitgevoerd door het Bolsjojballet in het Bolsjojtheater in Moskou. Hoewel er bij de opvoering in Deurne danseressen meedoen in de leeftijd van 2 tot 55 jaar, is het stuk en de muziek niet aangepast voor de jongste danseressen.

Unieke mix
Loes van de Deurnese ballet- en dansstudio heeft in de afgelopen tijd de choreografie van de dansen op ieders eigen niveau gecreëerd. Op deze manier ontstaat er een unieke mix van alle leeftijden en niveaus op het podium. Hier kunnen ook de kleinsten meedoen en tussen de solisten door, hun eigen moment in de spotlicht krijgen. De voorstelling heeft een overdaad aan tutu’s, kostuums, dans, drama en geluk.

Prins Siegfried
Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van prins Siegfried die moet gaan trouwen. Hij wordt verliefd op een witte zwaan welke ’s nachts verandert in Odette. Op het bal presenteren alle jonge dames zich aan de prins maar hij weigert ze allemaal. Dan komt de boze tovenaar Von Rothbart met zijn dochter Odile. Zij betoveren de prins die denkt dat het zijn Odette is en haar trouw zweert. Als Odette dat hoort, vlucht ze en de prins rent haar achterna. Ze vergeeft het hem, maar de tovenaar wil wraak. In deze uitvoering overwint de Prins het kwaad en leven ze nog lang en gelukkig.

Ballet en Dansstudio Loes is een dansschool die is aangesloten bij the Royal Academy of Dance en heeft twee vestigingen in Deurne en Helmond. De locatie in Deurne is gespecialiseerd in klassiek ballet voor kinderen en volwassenen. Naast de balletlessen vindt er ook peuterdans, kleuterdans en modern ballet plaats.

Foto: Ballet en Dansstudio Loes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen