4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneUitvoering volledige Matthäus Passion in Willibrorduskerk Deurne tijdens Palmzondag

Uitvoering volledige Matthäus Passion in Willibrorduskerk Deurne tijdens Palmzondag

De volledige Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach wordt op Palmzondag, 2 april in de St. Willibrorduskerk in Deurne uitgevoerd door een orkest, solisten en een koor met zangers uit onze regio.

Daarbij treedt het barokensemble Eik en Linde op dat bestaat uit ongeveer twintig professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de oude bronnen. Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. De partij Soprano in Ripieno zal worden uitgevoerd door diverse zangers uit Deurne.

Henk Verhoef
De algehele leiding is in handen van Henk Verhoef, die orgel studeerde in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en gaf concerten in de meeste landen van Europa en de VS en in Brazilië.

Restauraties
Verhoef is organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij de monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Daarnaast is hij adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Amsterdamse Oude Kerk.

Monnickendam
Behalve organist en beiaardier, is Henk Verhoef ook koordirigent en docent. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, en stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam. In de laatste stad bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

De uitvoering van de Matthäus Passion vindt plaats in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en begint om 14.30 uur. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via de website van Cultuurcentrum Deurne en op de dag van de uitvoering zullen de resterende kaarten verkrijgbaar zijn bij de ingang van de Willibrorduskerk (torenportaal).

Foto: St. Willibrorduskerk

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen