28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- HelenaveenHerkansing voor lezing over Helenaveen zoals je het nog nooit hebt gezien

Herkansing voor lezing over Helenaveen zoals je het nog nooit hebt gezien

De lezing over de allereerste jaren in het bestaan van Het Helena-veen had eigenlijk al in januari moeten plaatsvinden maar kon toen vanwege ziekte van Hans van de Laarschot niet doorgaan. Maandag 17 april gaat de bijeenkomst alsnog plaatsvinden en krijgen bezoekers Helenaveen te zien zoals ze het dorp nog nooit gezien hebben.

In de eerdere lezing ‘Het Helenaveen van Toen’ heeft Van de Laarschot verteld over de kanaalgravers van Van de Griendt die begin 1854 in het concessiegebied waren aangekomen. Op de plaats waar Jan van de Griendt het dorp had gedacht, verschenen de eerste gebouwen. Als eerste de nog bestaande boerderij van opzichter Jan Deckers.

Eerste Helenaveners
Maar er gebeurde toen nog veel meer interessante dingen, legt de werkgroep uit: “Wat werd er nog meer gebouwd en waar? En wie waren, naast Deckers, die eerste Helenaveners en waar kwamen die vandaan?”

Werkgroep
De bijeenkomst maakt onderdeel uit van een reeks lezingen over de geschiedenis van Helenaveen waar de werkgroep van de dorpsraad verschillende sprekers voor heeft uitgenodigd. Gerard Veldhuijzen, Sandra van Cauwenberghe, Hans van de Laarschot, Wim van der Werf, Annie van Galen, Jan van Woezik en Riki van Mullekom-Bakker vinden het belangrijk dat deze historische informatie bij zoveel mogelijk mensen terechtkomt omdat er volgens hen nog heel veel is dat de meeste mensen niet weten over Helenaveen.

Bezoekers van de lezing door Hans van de Laarschot wordt gevraagd zich van te voren te melden via info@helenaveenvantoen.nl of gap.veldhuizen@ziggo.nl. “Wij van Het Helenaveen van Toen willen graag een idee hebben van de verwachte belangstelling”, geeft de werkgroep aan. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 april in Dorpscentrum De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen en start om 20.00 uur. De entree bedraagt 9,50 euro en is inclusief twee koppen koffie of thee.

Foto: Werkgroep Het Helenaveen van Toen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen