18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurneVaccinatie ziekenhuispersoneel Elkerliek van start

Vaccinatie ziekenhuispersoneel Elkerliek van start

De eerste medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis zijn woensdagmiddag om 16.00 uur gevaccineerd tegen het coronavirus. De komende dagen volgen er nog meer. Als eerste komen verpleegkundigen en medisch specialisten die op de IC, de Spoedeisende Hulp en de COVID-cohortafdeling werken aan de beurt. Als zij uitvallen door ziekte heeft dit namelijk directe gevolgen voor de opnamecapaciteit van het ziekenhuis.

Nog niet alle zorgverleners worden in de eerste ronde gevaccineerd. Het aantal beschikbare vaccins is momenteel namelijk nog beperkt. Daarom is landelijk bepaald dat in de ziekenhuizen voorlopig alleen medewerkers in aanmerking komen die in de acute zorg werkzaam zijn en die directe patiëntenzorg verlenen. Dit om capaciteitsverlies op de meest kritische plekken in het ziekenhuis te voorkomen.

Eerste prik
De allereerste prik werd door Marianne van Hassel (verpleegkundige verkoeverkamer) gegeven aan intensivist Martijn Castelijns. Het was voor hem vanzelfsprekend om de vaccinatie te halen: “Het is de enige manier om van dit ellendige virus af te komen. Ik hoop dus dat veel mensen zich laten vaccineren.” Over de reden waarom hij zich heeft laten vaccineren, is hij duidelijk: “Dagelijks zie ik wat het virus aanricht. Ik vind het daarom erg belangrijk dat ik geen patiënten of collega’s kan besmetten, zonder dat ik het door heb. Als ik volledig beschermd ben tegen corona, dan bescherm ik ook anderen.”

Foto: Elkerliek Ziekenhuis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen