13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneWim Daniëls vertelt over nieuwe tv-serie Het Dorp bij DMG Radio

Wim Daniëls vertelt over nieuwe tv-serie Het Dorp bij DMG Radio

Schrijver Wim Daniëls is zaterdag 9 januari te gast in het programma Deurne Draait Door op DMG Radio. Hij zal dan vertellen over de nieuwe zesdelige tv-serie Het Dorp waarvan de naam is gebaseerd op het lied van Wim Sonneveld en waarvoor Friso Wiegersma de tekst schreef over het dorp Deurne. Het interview met Daniëls is zaterdag rond 10.30 uur op DMG Radio te beluisteren.

De eerste aflevering zou eigenlijk afgelopen woensdag worden uitgezonden maar door de rellen in de Verenigde Staten kwam het programma die avond te vervallen. De serie start nu op woensdag 13 januari om 21.50 uur op NPO 1. Wim Daniëls reist in het tv-programma samen met acteur Huub Stapel op een motor met zijspan door Nederland op zoek naar het echte dorpsgevoel.

Echte dorpsjongens
Wim en Huub gaan in de eerste aflevering naar de geboorteplaats van Wim, het Brabantse Aarle-Rixtel, waar hij herinneringen uit zijn jeugd ophaalt en ze langs zijn geboortehuis gaan. Als echte dorpsjongens vragen Daniëls en Stapel zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen. Steeds meer dorpen worden opgeslokt door grote gemeenten, voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. De rode draad van de serie is dan ook: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland?

Nostalgie
De serie is gedeeltelijk gebaseerd op de bestseller Het Dorp van Wim Daniëls. Elke aflevering staat in het teken van een thema waarbij verleden, heden en toekomst samenkomen. Daarbij spreken Wim en/of Huub verschillende dorsbewoners en belichten zowel de positieve als de negatieve kanten van het leven in een dorp. Centraal staan saamhorigheid, nostalgie en echte ontmoetingen.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Roland Reinders/Omroep Max

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen