19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneVan ‘vieze man’ tot wethouder Hekking; Koot en Bie Quiz in Deurne

Van ‘vieze man’ tot wethouder Hekking; Koot en Bie Quiz in Deurne

Wie kent ze niet? De typetjes als Jacobse en Van Es, de vieze man, Koos Koets, wethouder Hekking, Otto den Beste en professor Klavan. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden komische alterego’s van het legendarische duo Wim de Bie en Kees van Kooten. Zondagmiddag 6 november wordt er bij Gastrobar Jut en Jul in Deurne een Koot en Bie Quiz gehouden die volledig is gewijd aan de twee komieken en hun werk.

Initiatiefnemers Ruud van Dam, AnneMarie Evers, Wim Aarts en Felix van Bussel hebben de quiz georganiseerd om vooral een gezellige middag te kunnen beleven rondom het illustere duo dat televisiegeschiedenis heeft geschreven met Het Simplisties Verbond, Keek op de Week, de diverse typetjes en dat een aanzienlijk aantal woorden aan de Dikke van Dale heeft toegevoegd.

‘Kèzah van Deurneh’
Deelnemers aan de quiz spelen mee via hun smartphone. Er zijn drie rondes, waarbij meer dan vijftig video- en audiofragmenten voorbijkomen. De winnaar wordt gekroond tot Koot en Bie ‘Kèzah van Deurneh’ en ontvangt een zoals de organisatie het noemt, onvervangbare prijs. De quiz start zondag 6 november om 14.30 uur en vindt plaats in Gastrobar Jut en Jul aan de Markt 5 in Deurne. De warming up begint om 13.30 uur en de entree is gratis.

Mestoverschot Deurne
Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder een videofragment bekijken uit Keek op de Week van Van Kooten en De Bie dat gaat over de gemeente Deurne en een bijzondere oplossing voor het mestprobleem.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen