11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneNienke Wijnhoven brengt ode aan Adele bij optreden in Cultuurcentrum

Nienke Wijnhoven brengt ode aan Adele bij optreden in Cultuurcentrum

Adele Laurie Blue Adkins heet de Britse zangeres die je kent van liedjes als ‘Hello’, ‘Someone like you’ en ‘Set fire to the rain’. Nienke Wijnhoven uit Horst brengt vrijdag 21 oktober een ode aan Adele in het Cultuurcentrum in Deurne en neemt je mee op een muzikale reis door het repertoire van haar collega-zangeres.

De Noord-Limburgse die in 2018 bekend werd door deelname aan The voice of Holland, gaat de wereldberoemde artieste niet imiteren: “Ik ga haar niet nadoen maar ik ga een ode aan haar liedjes brengen. Het is niet iets voor mij om iemand precies na te doen. Ik wil ook mijn eigen muzikaliteit er in kwijt kunnen. Die ligt overigens wel dicht in de buurt van Adele met haar lovesongs en ballads. Maar ik vind het ook wel tof om dan te kijken wat wij er dan nog als eigen sausje aan kunnen toevoegen.”

Creatieve dingetjes
Met ‘wij’ bedoelt Nienke haar band en achtergrondvocalisten die vrijdag ook mee naar Deurne komen: “We hebben een geweldige band en te gekke backing vocals. Sommige nummers hebben we gelaten zoals ze zijn en met andere nummers hebben we hele creatieve dingetjes gedaan.”

Eerste vlinders
Tussen de nummers door vertelt Nienke ook over wat die nummers voor haar hebben betekend. “Songs van haar waren er altijd. In mijn dagelijks leven, al neuriënd en zingend door het huis. Haar liedjes en woorden waren bij me. Bij belangrijke optredens die ik heb mogen doen en waar ik mezelf als zangeres heb mogen ontwikkelen. Bij de eerste vlinders in mijn buik, bij moeilijke en verdrietige keuzes. Bij ontmoeten, maar ook bij het loslaten van mensen in mijn leven”, vertelt Nienke Wijnhoven.

Tottenham Hotspur
Daarnaast krijg je achtergrondinformatie over de songs en wat deze voor Adele betekenen. Al die informatie heeft ze uit betrouwbare bron, legt ze uit: “ Ik heb van mijn broertje een boek gekregen; de biografie van Adele. Daar staan hele leuke dingen in over haar zoals voetbalclub Tottenham Hotspur die heel belangrijk voor haar is en hoe Adele denkt over het schoolsysteem en dat zij tot de ontdekking kwam dat zij meer gebaat was bij een school die aan de leerling vroeg waar die behoefte aan had.”

Met liefde omarmen
Nienke laat weten dat het de moeite waard is om te komen kijken en vooral luisteren: “We gaan al dit moois door haar gemaakt, met liefde omarmen. En die liefde laten wij met onze band klinken tijdens deze muzikale avond.” Ode aan Adele door Nienke Wijnhoven vindt plaats op vrijdag 21 oktober om 20.30 uur in het Cultuurcentrum in Deurne. Meer informatie en tickets vind je op de website van het CCD.

Foto: CCD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen