23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneVeehouder moet sleufsilo’s weghalen van gemeente Deurne na klachten omwonenden

Veehouder moet sleufsilo’s weghalen van gemeente Deurne na klachten omwonenden

Omwonenden van een veehoudersbedrijf in Deurne krijgen hun zin; de vier zogenoemde sleufsilo’s die de boer op zijn erf heeft liggen, moeten verdwijnen. Het ED meldt dat als de veehouder dit weigert, hij een boete van 1500 euro per week kan krijgen.

Na klachten over geuroverlast en twee verzoeken tot handhaving, heeft de gemeente bij een controle geconstateerd dat er twee oude sleufsilo’s lagen en twee nieuwe silo’s. Die laatste waren geplaatst buiten het gebied waar gebouwd mag worden en moesten dus worden verwijderd. De gemeente had de ondernemer ook opdracht gegeven om de andere twee silo’s te verwijderen omdat ze in het zicht liggen en geuroverlast veroorzaken wanneer er mest in ligt.

Klachten omwonenden
Daarop tekende de veehouder bezwaar aan wat betreft de twee oude silo’s en werd hij in het gelijk gesteld door de bezwaarschriftencommissie. Die beslissing heeft de gemeente nu naast zich neergelegd omdat die vindt dat de klachten van de omwonenden zwaarder wegen. De ondernemer vindt de beslissing niet terecht en gaat in beroep omdat de twee oude silo’s er al heel lang liggen en nooit eerder voor klachten hebben gezorgd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen