12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVeel belangstelling voor informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen met autisme

Veel belangstelling voor informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen met autisme

Voor ouders van kinderen met autisme zijn er in Deurne binnenkort maandelijks bijeenkomsten van Autisme Info Centrum (AIC) De Peel. Het eerste lotgenotencontactmoment dat dinsdag 14 mei plaatsvindt, is al helemaal volgeboekt.

Tijdens de bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld over de impact die een kind met autisme kan hebben op de gezinssituatie. Ook wordt gesproken over de scholing, goede begeleiding van het kind en andere uitdagingen. “Met elkaar gaan we hierover in gesprek. Het is fijn om ervaringen te kunnen delen, herkenning te vinden bij elkaar en tips uit te wisselen”, vertellen de vrijwilligers van Autisme Info Centrum De Peel.

Zij bespreken met de deelnemers ook onderwerpen als de balans tussen de opvoeding van een kind mét en een kind zonder autisme en hoe je zorgt dat je voldoende tijd voor jezelf overhoudt. “In het eerste deel van de bijeenkomst kan je zelf inbrengen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Daarna gaan we wat dieper in op een bepaald thema dat we gezamenlijk bepalen tijdens de bijeenkomst”, aldus de vrijwilligers die zelf vanuit hun eigen achtergrond ook te maken hebben met autisme in het gezin.

Autisme Info Centrum De Peel houdt de lotgenotencontactmomenten elke tweede dinsdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Deurne. AIC is onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Hoewel het maximum aantal deelnemers al is bereikt voor de eerste bijeenkomst, kunnen geïnteresseerden zich nog wel aanmelden om op de reservelijst te komen. Dit kan via nva-nb.nl. Meer informatie kun je opvragen door een email te sturen naar coordinatordepeel@nva-nb.nl of naar de gespreksleider via aic-depeel@nva-nb.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen