9.1 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- DeurneVeel roet- en rookschade na brand in gebouw De Bron; school blijft...

Veel roet- en rookschade na brand in gebouw De Bron; school blijft dinsdag gesloten

Leerlingen van Basisschool De Bron in Deurne kunnen dinsdag geen lessen volgen in het schoolgebouw en krijgen een dag vrij. De roet- en rookschade die maandagmiddag door de brand is ontstaan, is te groot om dinsdag de lessen te kunnen hervatten.

Ook is de stroomvoorziening in het gebouw nog niet hersteld en hangt er een sterkte brandlucht. Maandagavond gaat een schoonmaakbedrijf aan de slag in de school. De leiding van De Bron kan nog niet aangeven of er woensdag weer wel les kan worden gegeven in het gebouw.

Chromebooks
Leerlingen van de school moesten maandagmiddag vlak voor de school uit was iets na 14.30 uur in allerijl geëvacueerd worden omdat er brand was ontstaan. De oorzaak hiervan was oververhitting of kortsluiting bij de chromebooks die lagen opgeslagen in een kluis.

Rookontwikkeling
De brandweer had het vuur snel onder controle maar omdat er veel rookontwikkeling is mag niemand het gebouw in. Veel van de kinderen hadden nog eigen spullen in de school liggen, kinderen van groep 3 moesten zelfs zonder schoenen naar huis. Van enkele leerlingen kon de brandweer de spullen wel mee naar buiten brengen.

Fietsensleutels
Later op de middag had de leiding van de school geregeld dat de kinderen buiten op het schoolplein hun fietsensleutels konden komen ophalen. Kinderen in de bovenbouw konden ook hun persoonlijke bezittingen terugkrijgen bij leerkrachten. Voor leerlingen uit de onderbouw kon dat vandaag nog niet. Hun spullen liggen dichterbij de plek waar de brand uitbrak.

Oefening
De evacuatie verliep maandagmiddag soepel en rustig, mede doordat de kinderen twee weken geleden nog een oefening hadden gekregen om ze voor te bereiden op dit soort noodsituaties. Iedereen is volgens de schoolleiding veilig naar buiten kunnen komen. Een team van de brandweer onderzoekt nog verder hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan. Hoe groot de schade is aan de basisschool is nog niet duidelijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen