23.6 C
Deurne
zaterdag 2 juli 2022
Home- DeurnePeellandcollege houdt sponsorloop voor Usherstichting

Peellandcollege houdt sponsorloop voor Usherstichting

Wat voor nare gevolgen het syndroom van Usher heeft, zien leerlingen op het Peellandcollege van dichtbij aan hun medeleerling die aan de ziekte lijdt. Reden voor de school om een sponsorloop te organiseren. Hiermee steunt het Peellandcollege de Usherstichting die onderzoek doet naar behandeling van dit syndroom.

De ziekte is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Er zijn mensen met Ushersyndroom die uiteindelijk doof én blind worden.

Goede hoop
De leerlingen van het Peelland College hebben goede hoop dat hun medeleerling straks implantaten kan krijgen waardoor horen enigszins mogelijk blijft. Met de sponsoractie hopen ze dat deze leerling, maar ook andere leerlingen weer kansen krijgen op beter horen en zien.

‘Geef gul’
Wethouder Onderwijs en oud-leerling van het Peellandcollege, Willy van den Berg draagt de actie een warm hart toe: “Ik vind het fantastisch dat de leerlingen via allerlei acties en een sponsorloop geld inzamelen voor de Usher Stichting. Ik zou zeggen; kom allemaal kijken en geef gul voor dit goede doel.”

Zelf meelopen
De leerlingen van alle leerjaren doen mee aan de sponsorloop op dinsdag 28 juni bij de atletiekbaan van Deurne. Om 13.30 uur start de eerste groep en om 14.15 uur de tweede. Je kunt de leerlingen komen aanmoedigen maar mag ook zelf meelopen voor de Usherstichting. Hiervoor kun je contact opnemen met het Peellandcollege door te bellen met 0493-353400 of te mailen naar pc@ivo-deurne.nl.

Sponsorweek
Op het Peelllandcollege staat de hele week van 27 juni tot en met 1 juli in het teken van sponsoring. De leerlingen verkopen ijsjes in de pauze en ze zamelen statiegeldflessen in. De opbrengst van alle acties gaat naar de Usherstichting. Plus Supermarkt, Van den Broek Logistics en de gemeente Deurne steunen de actie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen