5.1 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneVeel steun in Deurne voor protestactie van Boerenkamps Mode

Veel steun in Deurne voor protestactie van Boerenkamps Mode

De protestactie van de medewerkers van Boerenkamps Mode kan rekenen op veel steun van verschillende kanten. De kledingwinkel aan de Kruisstraat in Deurne houdt een weekmarkt op de stoep voor de winkel uit protest tegen de huidige coronaregels waardoor bepaalde winkels gesloten moeten blijven. Het winkelend publiek heeft begrip voor de actie en ook vanuit de lokale politiek is er steun voor het protest.

Op social media wordt er massaal gereageerd met steunbetuigingen zoals Angelique die zegt: “Ik snap het helemaal! Gisteren lange wachtrijen gezien in de Belgische winkelstraten bij alle winkels, het leek het wel de Efteling om binnen te komen. En dan kan in ons eigen Nederland en eigen Deurne helemaal niets?”

Politieke steun
Maar ook vanuit de politiek komt steun voor de protestactie. Aan de gemeente Deurne vroegen de medewerkers van Boerenkamps om eens langs te komen bij de weekmarkt, in plaats van BOA’s op hen af te sturen. Joan van Rixtel van politieke partij Transparant Deurne ging woensdag een kijkje nemen bij de protestactie in de Kruisstraat. “We zijn weliswaar geen gemeente, maar toch voelde Transparant Deurne zich aangesproken. Er is veel te weinig aandacht voor de opofferingen van de middenstand en horecaondernemers. Boerenkamps Mode voelt zich terecht in haar hemd gezet. Een kleine winkelier moet dicht maar Schiphol blijft open? Bizar. Goed dat ze een eigen weekmarkt beginnen, onze steun is er”, laat van Rixtel weten.

‘Contrast is te groot’
De medewerkers van Boerenkamps zijn blij dat niet alle winkels dicht hoeven maar vinden dat de niet-essentiële winkels oneerlijk hard getroffen worden terwijl zij zich net zo goed kunnen houden aan 1,5 meter afstand houden en andere maatregelen die veilig winkelen mogelijk maken. “We zijn oprecht blij voor weekmarkten, slijterijen en alles wat door kan draaien. Maar het contrast is te groot. Ook wij hebben voorraden waar we graag iemand blij mee maken. We begrijpen de ernst met het oog op de zorg en willen daarom ook zeker extra voorzichtig zijn”, laat het team van Boerenkamps weten.

‘Sluiten? Nooit!’
Dit jaar bestaat de modewinkel in Deurne 92 jaar maar als de huidige coronaregels er alsmaar opnieuw zorgen dat de winkel niet open mag, is het de vraag hoe lang ze dit nog kunnen volhouden. “Met liefde werken wij mee aan een veilige winkelomgeving. Op afspraak, zoveel mensen per vierkante meter. Maar sluiten? NOOIT!” laten de medewerkers van Boerenkamps Mode vastbesloten weten.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen