Er zijn op dit moment veel storingen in de straatverlichting in de gemeente Deurne. Dit komt deels door de tijd van het jaar. Door k..." />
5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneVeel storingen straatverlichting gemeente Deurne

Veel storingen straatverlichting gemeente Deurne

Er zijn op dit moment veel storingen in de straatverlichting in de gemeente Deurne. Dit komt deels door de tijd van het jaar. Door kou en vocht ontstaan er meer storingen.

Daarnaast is er vorig jaar een achterstand ontstaan bij het herstellen van kapotte verlichting. De vorige aannemer kwam de met de gemeente gemaakte afspraken niet na. Daarom heeft de gemeente per 1 oktober 2018 het contract met de vorige aannemer beëindigd.

De nieuwe aannemer Heijmans Wegen is nu druk bezig de opgelopen achterstand weg te werken. In de afgelopen drie maanden zijn er ongeveer 600 meldingen van kapotte straatverlichting bij de gemeente binnen gekomen. Hiervan heeft Heijmans er inmiddels 500 opgepakt en is de verlichting hersteld. De overige circa 100 meldingen worden in de komende weken opgepakt.

Netwerkstoringen

In sommige gevallen is er sprake van een netwerkstoring. De storing zit dan niet in de verlichting, maar in de ondergrondse kabels. In dat geval kan Heijmans Wegen de storing niet verhelpen, maar moet dat gebeuren door netbeheerder Enexis. De gemeente is hierbij afhankelijk van de planning van en de drukte bij Enexis. Vandaar dat het soms even kan duren voordat zo’n storing is verholpen.

Nieuwe kaart voor meldingen

De gemeente werkt aan een kaart waarop u meldingen van kapotte straatverlichting kunt doorgeven. Op deze kaart kunt u ook zien of een storing al door iemand anders is doorgegeven. De melding is dan al bij de gemeente bekend en wordt dan al opgepakt door de aannemer. Naar verwachting is deze kaart half februari klaar. Als dit het geval is, komt de gemeente met nieuwe informatie.

Project openbare verlichting

Op dit moment wordt ook oude straatverlichting vervangen door nieuwe ledverlichting en er gaat verlichting weg. Op fietsroutes tussen de dorpen komt juist extra verlichting. Samen met de dorps- en wijkraden bekijkt de gemeente welke verlichting weg kan en wat goede plekken zijn voor extra fietspadverlichting.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen