20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneVeel vragen over vuurwerkangst bij dieren; hondentrainster Annemieke geeft tips in livestream

Veel vragen over vuurwerkangst bij dieren; hondentrainster Annemieke geeft tips in livestream

Rond deze tijd van het jaar kunnen viervoeters flink van slag raken door het vuurwerk dat hier en daar al wordt afgestoken. Annemieke Leenders van Hondengedragcentrum Hond & Jij uit Neerkant krijgt hierover veel vragen. Daarom houdt ze vanavond om 20.30 uur een livestream over dit onderwerp.

“Ik merk dat veel hondeneigenaren niet goed weten wat ze kunnen doen als hun hond kampt met vuurwerkangst. Mensen beseffen niet wat er op zo’n moment met een dier gebeurt. Daarom geef ik vanavond informatie hierover en tips over wat je als hondenbezitter kunt doen om de scherpe randjes van de angst af te halen.”

Eerst een happy hond
Leenders wil wel een tipje van de sluier oplichten: “Supplementen kunnen helpen de angst draaglijker te maken. Vooraf kun je ook al iets doen. Als je zorgt dat je hond voldoende fysieke en mentale uitdaging heeft gehad, dan zit hij lekkerder in zijn vel. Dat betekent ook dat hij wat meer kan hebben.”

Door goed te letten op het gedrag van de hond tijdens het afgaan van vuurwerk kun je zien wat die nodig heeft als ondersteuning. De hondengedragstherapeute geeft tijdens de livestream diverse aanwijzingen hiervoor. Één ding wil ze alvast kwijt: “Zorg in ieder geval dat de hond niet alleen is tijdens de jaarwisseling.”

Geïnteresseerden kunnen op maandag 27 november om 20.30 uur de livestream gratis bekijken op de Facebookpagina van Hond & Jij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen