8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneJongerencentrum de Roos in Deurne maakt doorstart: ‘Terug van nooit weggeweest’

Jongerencentrum de Roos in Deurne maakt doorstart: ‘Terug van nooit weggeweest’

Afgelopen zomer leek er na 40 jaar een einde te zijn gekomen aan OJC de Roos in Deurne, maar een nieuw bestuur heeft nu de taak op zich genomen om het jongerencentrum aan het Haageind voort te zetten. Na gesprekken met de gemeente Deurne, het oude bestuur, de jongeren en de oprichter van OJC de Roos, werd besloten om een doorstart te maken.

“Het zou heel jammer zijn geweest als OJC de Roos na zoveel jaren een begrip te zijn geweest in Deurne, zou verdwijnen”, zegt de nieuwe voorzitter Harm Keunen van de Roos. “De unieke locatie in een oude boerderij aan het Haageind zorgt voor een warme sfeer waar de jongeren zichzelf mogen zijn en kunnen verbinden met gelijkgestemden.”

‘Terug van nooit weggeweest’
Onder andere door de coronaperikelen, een neergang in het aantal bezoekers en de stijgende energiekosten leek er geen weg voorwaarts voor het jongerencentrum, maar met de doorstart is de Roos volgens het nieuwe bestuur: ‘terug van nooit weggeweest’. “Er is nu gelukkig voldoende animo van de jongeren om hier weer een succes van te maken, maar uiteindelijk moet OJC de Roos weer breed gedragen gaan worden om ook in de toekomst een begrip te blijven”, vertelt Keunen.

Hij nodigt de jongeren van Deurne daarom uit om een keer een kijkje te nemen en een praatje te komen maken in het centrum. Dat kan al op zaterdag 9 december van 15.00 tot 17.00 uur als de doorstart van OJC de Roos officieel wordt bekrachtigd. Het centrum is dan voor iedereen geopend. ’s Avonds treden vanaf 19.00 uur de bands Agitator en Bulldozer Breed op; twee bekende bands voor de jongerendoelgroep van OJC de Roos.

Meer activiteiten
De nieuwe voorzitter legt uit dat er ook komende tijd weer meer activiteiten gaan plaatsvinden in OJC de Roos, zoals in de kerstweek: “De Halloween-avond, met het grootste spookhuis van Deurne, georganiseerd door het Keithuis, was al een groot succes. Ook is er weer een aantal keer per week een activiteit van de LEV-groep voor verschillende doelgroepen.”

Om OJC de Roos weer goed op de kaart te kunnen zetten, is volgens Keunen de inzet nodig van vele jongvolwassen vrijwilligers. “Het is voor deze jongeren meteen een kans om zich te bekwamen in diverse activiteiten, zoals het organiseren van evenementen, deelnemen aan een bestuur, het pand onderhouden en bardiensten draaien”, aldus voorzitter Harm Keunen.

Kaarten voor de optredens van Agitator en Bulldozer Breed zijn vooraf te bestellen voor 5 euro op ojcderoos.nl, maar zijn zaterdag ook verkrijgbaar aan de kassa. Het jongerencentrum is dan geopende vanaf 19.00 uur.

Lees ook:

Foto: OJC de Roos

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen