-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneVega-burger in ruil voor je mening; gemeente onderzoekt mogelijkheden warmtetransitie in wijk...

Vega-burger in ruil voor je mening; gemeente onderzoekt mogelijkheden warmtetransitie in wijk Heiakker

Woensdag werd in Deurne de Warmteweek gestart. Door de afgelopen dagen zou je misschien denken dat het te maken heeft met het warme weer van dit moment maar het is een speciale week waarin de gemeente erachter wil komen hoe inwoners denken over verwarmen met alternatieven voor aardgas. Uitgenodigde buurtbewoners worden beloond met een vegetarische ‘warmte-burger’ voor hun input.

Bewoners van de wijk Heiakker kunnen vanaf gisteren op het terras van snackbar D’n Heiakker het gesprek aangaan met de gemeente over de warmtetransitie met onder meer als doel om in 2050 in heel Nederland van het gas af te zijn. Ook donderdag en vrijdag zijn bij de snackbar mensen aanwezig van Studio Sociaal Centraal die voor de gemeente de feedback van buurtbewoners verzamelen. Op zaterdag 21 mei wordt van 10.00 tot 12.00 uur een expertmeeting in wijkcentrum de Kubus gehouden waarbij geïnteresseerden nog meer informatie kunnen krijgen.

‘Warmte-burger’
Alle huishoudens van een koopwoning in een gedeelte van de wijk Heiakker hebben een invullijst in de brievenbus ontvangen waarin ze hun mening, gevoelens en gedachten mogen geven over de mogelijkheden binnen de warmtetransitie. Deze invullijst zit in een ‘warmte-burgerbakje’. In ruil voor een ingevulde lijst kunnen buurtbewoners het bakje gratis laten vullen met een vega ‘warmte-burger’ bij snackbar D’n Heiakker. De invullijst kan ook bij een aantal buurtbewoners in de brievenbus worden gedeponeerd. De adressen van de zogenoemde Warmteburgerburen zijn te herkennen aan de oranje posters in het raam met daarop ‘Ik ben Warmteburger’.

Verkenningsbuurten
De gemeente gaat komende tijd in zogenoemde verkenningsbuurten bekijken wat het beste past in Deurne om de warmtetransitie te realiseren. Een deel van de Heiakker is één van die buurten waar de gemeente mogelijkheden ziet voor bijvoorbeeld een collectief warmtenet en waar onderzocht wordt hoe de bewoners staan tegenover de plannen. In de eerste verkenningsronde zijn eigenaren van koophuizen uitgenodigd in de straten Appeldijk, Atalanta, Avondrood, Blauwborst, Dagpauwoog, De Meent, Fitissingel, Kleine Vos, Kokmeeuw, Kolgans, Koninginnepage, Koningsmantel, Kraanvogel, Korhoender, Patrijs, Rietgors, Vliersingel en Zilveren Maan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen