4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneVeiling voor het goede doel van kunstwerken Emelie Jegerings

Veiling voor het goede doel van kunstwerken Emelie Jegerings

De Deurnese kunstenares Emelie Jegerings maakt de komende dagen drie speciale kunstwerkjes die dinsdag 17 december worden geveild tijdens het Ondernemerscafé Deurne dat dit keer plaats vindt in het paviljoen van het IJsfestijn op de Markt in Deurne.

De kunstwerken worden in de dagen voorafgaand aan het Ondernemerscafé geschilderd vanaf het balkon van het gemeentehuis. In het kader van het themajaar ‘Deurne Uit de Kunst’ legt Emelie Jegerings belangeloos het decor van het IJsfestijn vast in drie werken die later bij het Ondernemerscafé worden geveild voor het goede doel.

Plein-air schilderen

Bij het schilderen gaat Jegerings heel spontaan en direct werken in de weersomstandigheden van dat moment. Bij dit plein-air schilderen is het altijd een verrassing waar het toe leidt, dat is juist de sport volgens Emelie. Met dit eerbetoon aan het IJsfestijn wil de Stichting Open Atelier Dagen laten zien dat de gemeente Deurne bruist van de creativiteit. Ook steunen ze hiermee een goed doel want de volledige opbrengst komt ten goede van ArtOro Deurne voor de aanschaf van een lintzaag. ArtOro gaat binnenkort verhuizen naar een nieuwe locatie in centrum Deurne en wil daar nog meer mogelijkheden gaan bieden voor hun cliënten.

Peel in licht

Jegerings maakt al meer dan 2 jaar kunstwerken in natuurgebied De Peel samen met Catharina Driessen die eerder te zien waren in de expositie ‘Peel in licht’ in Museum De Wieger. Sinds kort heeft ook Jolanda Tielens zich aangesloten bij de Peelschilders en trekken ze met z’n drieën wekelijks de Peel in om te schilderen, nu met de nadruk op de details uit de natuur en de begroeiing door de seizoenen heen.

Iedereen is van harte welkom bij het Ondernemerscafé om het resultaat van Emelie Jegerings te bewonderen en mee te bieden. Het café start op dinsdagavond 17 december om 21.00 uur in het paviljoen naast de ijsbaan op de Markt in Deurne.

Foto: Screenshot Videoclub Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen