11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneVeldtocht "Nawdèwir" in Gerardushuis Walsberg

Veldtocht “Nawdèwir” in Gerardushuis Walsberg

Veldtocht eindigt eind deze maand

Vooralsnog treden de theatermakers Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders uit Asten en Someren  vrijdag 13 maart om 20.15 uur op in het Gerardushuis in Deurne-Walsberg. Ze brengen er hun voorstelling Nawdèwir voor het voetlicht.

Het wordt één van hun allerlaatste voorstellingen in Peelland. Eind deze maand wordt hun theateravontuur over vallen, opstaan en weer doorgaan afgesloten. Vijf jaar geleden stonden ze aan de basis van de Brabantse volksopera Mistero. Nadien vonden ze het Brabants literair entertainment uit. Na de voorstelling “Vruger waar alles bitter” is “Nawdèwir” hun tweede theaterprogramma in dit genre.

Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de generatie van nu wordt geconfronteerd. De voorstelling gaat over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt.

Kleinschalig

“Nawdèwir” is kleinschalig Brabants theater, soms broos, soms  brutaal. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan hand in hand. Soms op het randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed.

Je bent van harte welkom in het Gerardushuis, Parkstraat 2 in Deurne-Walsberg. Kaarten te koop aan de zaal of via www.hansvangorp.nl.

Foto: Kees Martens

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen