19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneVerbodszone vrachtverkeer kern Deurne in werking

Verbodszone vrachtverkeer kern Deurne in werking

Medewerkers van de gemeente plaatsen deze week de borden waarop de route voor vrachtverkeer wordt aangegeven. Als alle borden zijn geplaatst, gaat de verbodszone voor vrachtverkeer in de kern van Deurne in.

Al jaren is het vrachtverkeer in de kern van Deurne een doorn in het oog van bewoners en bezoekers. De vrachtwagens die het -toch al drukke- verkeer hier in grote getale doorkruisen, brengen de veiligheid en leefbaarheid in het gedrang. Om met een gedegen oplossing te komen liet de gemeente een verkeersonderzoek in het gebied uitvoeren. Het verkeersonderzoek liet zien dat het doorgaand vrachtverkeer met name op de route Houtenhoekweg – Heuvelstraat – Toon Kortoomslaan rijdt. Dit toont aan dat de bewegwijzering naar de industrieterreinen die loopt via Binderendreef – Vlierdensedreef – Knoflookpad in de wind wordt geslagen. Op de Houtenhoekweg – Heuvelstraat rijden dagelijks 212 vrachtwagens die geen bestemming in het centrum hebben. Dit aantal staat gelijk aan 43% van het totale aantal vrachtwagens dat er passeert.

Vrachtwagens die in het centrum moeten zijn krijgen ontheffing, maar al het doorgaand vrachtverkeer wordt om de kern van Deurne geleid. Om de industrieterreinen te bereiken moet gebruik gemaakt worden van randwegen, deze zijn daar voor aangelegd en op ingericht.

Foto: Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen