23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneVerhuizing bibliotheek Deurne in volle gang; 30.000 boeken en tijdschriften krijgen nieuwe...

Verhuizing bibliotheek Deurne in volle gang; 30.000 boeken en tijdschriften krijgen nieuwe plek

Hoewel de bibliotheek in Deurne op dit moment gesloten is, wordt er op zowel de oude als nieuwe locatie hard gewerkt om de ongeveer 30.000 boeken, tijdschriften en andere materialen in te pakken, te verhuizen, weer uit te pakken en een nieuwe plek te geven in het Huis voor de Samenleving.

Afgelopen zaterdag was de bieb voor het laatst geopend in het Cultuurcentrum Deurne. Om 13.00 uur sloot de bibliotheek definitief haar deuren op de oude stek en namen de medewerkers afscheid van het gebouw met een kop koffie of thee en een stukje vlaai. Niet om vervolgens achterover te kunnen leunen, want komende weken moet alles in de bibliotheek worden verhuisd en moeten de oude ruimtes netjes en schoon worden achtergelaten.

Slimme actie
De nieuwe locatie ligt misschien maar een paar honderd meter verderop, toch is het een flinke operatie om de verplaatsing van alle materialen vóór de opening van de nieuwe bieb op maandag 4 september voor elkaar te krijgen. Daarom had de bibliotheek tijdens de laatste weken in het cultuurcentrum een slimme actie bedacht, waarbij de bibliotheekleden een handje konden helpen met de verhuizing.

Jeugdleden mochten 24 boeken, tijdschriften of ander materialen lenen en volwassenen zelfs 50 stuks. Na de verhuizing kunnen die geleende materialen weer ingeleverd worden in de nieuwe bibliotheek en scheelt het de medewerkers een aardig aantal boeken en tijdschriften, die ze niet zelf hoeven te versjouwen.

Eerste boeken
Op de nieuwe locatie in het verbouwde gemeentehuis aan de Markt beginnen de lege schappen ondertussen steeds voller te worden. Het begint er al echt uit te zien als een bieb, die al op volle toeren draait. Toch is dat nog zeker niet zo, laat de bibliotheek weten. “De verhuizing naar het Huis van de samenleving is in volle gang. De eerste boeken staan al in de kasten. Hierbij wel het verzoek om boeken te laten staan: tot 4 september is lenen nog niet mogelijk.” Dat heeft onder meer te maken met het uitleensysteem dat nog niet operationeel is en met de medewerkers die nu nog bezig zijn met sjouwen, uitpakken en ordenen van de materialen.

Tijdens het verhuizen van de bibliotheek is het niet meer mogelijk om materialen via de brievenbus bij de ingang van de oude locatie in het cultuurcentrum terug te brengen. Deurnese leden kunnen in de tussentijd wel terecht bij de locaties in Helmond, Asten en Someren om materialen te lenen of retourneren.

Nieuwe openingstijden
Vanaf maandag 4 september kunnen materialen weer worden geleend en ingeleverd op de nieuwe plek van de Deurnese bieb in het Huis voor de Samenleving en gaan de deuren open om 10.00 uur. Na de verhuizing veranderen de openingstijden en is de locatie in Deurne voortaan ook op maandagen geopend. De bieb is dan voortaan op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 19.00 uur.

Foto: Bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen