11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneVerhuurbedrijf Swirent onderscheidt zich met service en unieke oplossingen

Verhuurbedrijf Swirent onderscheidt zich met service en unieke oplossingen

Voor een beginnende ondernemer is het altijd spannend hoe de zaken gaan lopen als je een bedrijf start. Als je dan ook nog eens te maken krijgt met de maatregelen rondom het coronavirus, wordt de spanning extra opgevoerd. Dit overkwam Stefan Swinkels met zijn verhuurbedrijf Swirent. Door zijn gedrevenheid en geen ‘nee’ te willen verkopen aan zijn klanten, blijft hij de toekomst positief tegemoetzien. 

Als klein jongetje wist Stefan Swinkels al dat hij later een eigen bedrijf wilde hebben. Wat in eerste instantie als hobby begon, zijn interesse in verzamelen van machines voor transportmogelijkheden, grondverzet, slopen, tuin- en park-werkzaamheden en bestrating, groeide uit tot het verhuurbedrijf dat hij nu heeft. Op 23-jarige leeftijd maakte hij zijn droom waar. In november van 2019 startte hij zijn eigen bedrijf Swirent aan de Ommezwanksedijk 13 in Deurne. Stefan wil zich met Swirent onderscheiden door scherpe prijzen te hanteren en het bieden van een goede service. Maar ook de lange openingstijden van zijn zaak zorgen er voor dat hij opvalt in deze branche. 

Dagelijks geopend
Swirent draaide nog geen half jaar toen het coronavirus in Nederland de kop opstak. “Onzekerheid kwam even de hoek om kijken. Ik merkte net dat ik naamsbekendheid aan het krijgen was en wat zou het nu gaan brengen?”, geeft Stefan aan. Na het een paar dagen te laten rusten, merkte hij dat de vraag naar machines niet minder werd. “Daarbij heb ik flink geadverteerd dat ik ondanks de coronamaatregelen toch dagelijks open was”, vertelt Stefan. Op een gegeven moment zag hij dat er meer vraag naar tuinmachines en aanhangers kwam: “Mensen hadden nu tijd om hun tuin aan te pakken en rommel op te ruimen omdat een van de coronamaatregelen was, dat mensen geadviseerd werd zoveel mogelijk thuis te blijven.” Daarnaast was er veel zonnig zomerweer in deze periode, wat voor Swirent positief heeft uitgepakt. 

Persoonlijk contact
De coronamaatregelen vertellen ons niet alleen om de gepaste afstand van 1,5 meter van elkaar te houden, ook handen schudden en met regelmaat gebruiksvoorwerpen ontsmetten zijn een voorschrift in de maatregelen. “Normaal gesproken ben ik voor het persoonlijke contact, maar het werd allemaal wel wat afstandelijker”, vertelt Stefan. Na elke verhuur wast en spuit Stefan zijn machines grondig schoon. Nu kwam er als extra handeling het desinfecteren van de bedieningshendels bij. Het wennen aan je houden van de gepaste afstand merkt hij vooral bij het aan- of afkoppelen van een aanhanger. Dit deed hij vaak samen met de klant, nu is de keuze aan de klant of die het zelf wil doen of dat Stefan het doet. “Het uitleggen van hoe een machine werkt is nu echt lastig met het houden van voldoende afstand”, vertelt Stefan. De afhandeling van de huur gebeurt in een kantoortje en ook daar zie je dat er door Swirent rekening gehouden wordt met de voorgeschreven maatregelen. “Ik wil niet riskeren dat ik dicht moet”, geeft Stefan aan. 

Exclusief
Ondanks dat hij nog geen vergelijking van inkomsten kan maken met voorgaande jaren, is hij positief na zijn eerste jaar als zelfstandige ondernemer. “Het enige dat ik misgelopen ben, is de verhuur van de zuigunit aan een paar evenementen”, vertelt Stefan. Een zuigunit is een machine die eigenlijk gebruikt wordt om herfstbladeren op te zuigen, waarna het apparaat de bladeren versnippert en het afval wordt opgevangen in zakken, een aanhangwagen of een container. Stefan legt uit: “Je kunt hem ook goed gebruiken om plastic bekers en ander afval op te zuigen na een feest of evenement. De zuigunit is één van de machines waar ik onderzoek naar heb gedaan. Ik wilde iets aanbieden waar ik exclusief in ben en waarmee je een unieke oplossing voor de klant biedt. Zo ook de minitractor met frontsneeuwschuiver en zoutstrooier.” Deze machines zijn inzetbaar voor particulieren met veel grond, maar ook bedrijven en gemeentes kunnen ze huren. Ook het zout voor de strooier kan Swirent leveren en de opgezogen bladeren kan de klant ook weer bij Stefan kwijt. “De tevredenheid van de klant staat bovenaan”, zegt hij trots. 

Flexibel
Inmiddels zijn de maatregelen rondom het coronavirus weer aangescherpt. “Nu komen er weer vraagtekens en is het afwachten hoe het gaat lopen”, vertelt Stefan. Toch blijft Stefan zoeken naar nieuwe mogelijkheden en probeert hij te voldoen aan de vraag van zijn klanten. Zo biedt hij verschillende manieren aan om de gehuurde machines op plaats van bestemming te krijgen. De mensen kunnen ze zelf ophalen, Swirent kan de machines bezorgen en ophalen en de machines die niet over de weg kunnen, zijn met aanhangwagen te huren. Daarnaast levert hij grind en zand en verhuurt hij containers. “Ik ben heel flexibel in tijden en mogelijkheden, alles is bespreekbaar.” Inmiddels heeft Stefan een nieuw pand gekocht waar hij vanaf januari 2022 met Swirent gevestigd zal zijn. Ook wijst hij nog even op zijn spreuk die ook in zijn reclamespot voor DMG Radio te horen is: ‘Wie, wat, hoe? Ga nu naar Swirent toe’. Hij legt uit wat hij met de uitspraak bedoelt: “Wie je ook bent, wat je ook wilt gaan doen en hoe je het wilt gaan doen, bij Swirent ben je aan het juiste adres.”

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen