4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneVerhuurder zet spullen huurders op straat

Verhuurder zet spullen huurders op straat

Het speelt al geruime tijd; de huurders (Vaes en van de Vijver) en eigenaar (Kuijpers) van een boerderij aan de Vinkenweg in Deurne leven op voet van oorlog met elkaar. Het conflict tussen de beide partijen was in september onderwerp van een spoedprocedure bij het kantongerecht in Eindhoven. Volgens de eigenaar hebben de huurders zich niet gehouden aan het opgelegde vonnis, hij zette daarom hun spullen op straat.

De spullen, die stonden in een inpandige koeienstal, liggen nu uitgestald op een gemeentelijke groenstrook. Kuijpers vindt dat de stal niet behoort tot de ruimtes die Vaes en van de Vijver van hem huren, de huurders vinden van wel. Volgens de advocaat van de eigenaar had het tweetal tot 1 november gekregen om de stallen te ontruimen, hieraan is geen gehoor gegeven.

Verzoek tot ontruiming
De huurders beweren niets te weten van het verzoek tot ontruiming en reageerden verbaasd toen de deur van de stal afgelopen zaterdag met een breekijzer werd opengebroken. Ze zijn er niet blij mee dat al hun spullen zomaar op straat zijn gezet en alarmeerden de politie. De politie liet weten dat er geen aangifte gedaan kon worden omdat het gaat om een civiel rechterlijke zaak. Zij hebben wel aangeboden te bemiddelen tussen de ruziënde partijen.

Politie heeft niet ingegrepen
De advocaat van Kuijpers meldt dat hij de politie vooraf in kennis gesteld heeft over de geplande ontruiming, ook heeft hij op dat moment het vonnis van de rechter overlegd. Het lijkt erop dat dit de reden is dat de politie niet heeft ingegrepen.

Gashaarden
Vaes en van de Vijver denken dat het probleem niet ligt in het gebruik van de stal, maar ergens anders. De twee lieten naar aanleiding van een torenhoge gasrekening hun gashaarden keuren. Het oordeel van de keurmeester was dat de vijftig jaar oude haarden levensgevaarlijk zijn. De huurders vroegen aan de verhuurder om deze te laten vervangen, maar dit deed hij niet. Voor Vaes en van de Vijver was dit reden om minder huur over te maken. Zij denken dat het terug claimen van de stal Kuijpers reactie hierop is.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen