8.4 C
Deurne
woensdag 1 februari 2023
Home- DeurneVeel belangstelling voor zevende gezondheidswandeling

Veel belangstelling voor zevende gezondheidswandeling

Zo’n vijftig mensen, voornamelijk 60-plussers, werden gisteren verwelkomd in “het Huis” in Vlierden.
Leef! organiseerde hier samen met het Elkerliek ziekenhuis en enkele andere partijen voor de zevende keer een “gezondheidswandeling“. Op het programma stonden een lezing over oncologie en een wandeling van drie, vijf of tien kilometer.

Jeroen Vincent gaf als oncoloog uitleg over de verschillende soorten kanker en bijbehorende behandelmethoden. Hij benadrukte dat bewegen een belangrijk middel is in de strijd tegen de gevreesde ziekte. Bemoedigende woorden dus, voor de wandeling die volgde

Wandelcoach
Er werd gelopen onder begeleiding van wandelcoaches van Atletiek Vereniging Lopergroeps Deurne. Een van die coaches is Joop van den Einden. Begin dit jaar heeft hij de opleiding wandeltrainer 2 met goed gevolg afgerond. Ook volgt hij binnenkort nog een EHBO cursus want hij wil goed voorbereid zijn als er tijdens een wandeling iets gebeurt. Joop beschikt naar eigen zeggen over een erg goed orientatievermogen, het was dan ook bij uitzondering dat hij deze middag een navigatiesysteem gebruikte. De tocht ging door de bossen van Vlierden waar na afloop nog een kop koffie klaar stond voor de deelnemers.

Leef! of Lev
Een van de organisatoren van de gezondheidswandeling is Anika Kanters. Zij is bewegingsagoog bij Zorgboog in Balans en consulent seniorensport bij Leef!.
Ze vertelt dat de mensen in Deurne nog steeds niet goed begrijpen wat Leef! nou precies doet en wie er achter zitten. Ook worden Leef! en Lev nog wel eens door elkaar gehaald. Binnenkort komt er volgens haar een duidelijk overzicht beschikbaar zodat in één oogopslag duidelijk is wie wat doet.

Geslaagd
De organisatie kan terugkijken op een geslaagde zevende editie van de gezondheidswandeling. De opkomst was fantastisch en het weer werkte ondanks de slechte vooruitzichten bijzonder goed mee.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen