13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneVerkiezingen op woensdag 15 maart

Verkiezingen op woensdag 15 maart

Op woensdag 15 maart mogen we naar de stembus. Dan zijn de Tweede Kamer verkiezingen. In de gemeente Deurne kan gestemd worden bij 16 stembureaus. Op verzoek van de gemeente Deurne heeft de Belangenvereniging Gehandicapten (BVG) Peelland de stembureaus gekeurd op toegankelijkheid. Uit de keuring blijkt dat alle stembureaus toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Bij sommige bureaus zijn hiervoor enkele simpele maatregelen nodig.

BVG Peelland keurt regelmatig gebouwen en locaties op verzoek van de gemeente Deurne. Dit gebeurt door vrijwilligers, maar met een professioneel oog. Als spoedklus tussendoor hebben de vrijwilligers van BVG Peelland de stembureaus gekeurd. De gemeente Deurne is hen daarvoor zeer dankbaar, want het is van belang dat ook mensen met een beperking hun stem kunnen uitbrengen bij de verkiezingen.

Adviezen zijn ter harte genomen
Bij de keuring van de stembureaus hebben de vrijwilligers van BVG Peelland gelet op de toegang tot de bureaus vanaf buiten en de route binnen in het gebouw. Voor enkele stembureaus heeft BVG Peelland een advies uitgebracht om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking verder te verbeteren. Dit kan met enkele simpele maatregelen, zoals het gebruiken van een zij-ingang, het open laten staan van de buitendeur of een plaat over een drempel bij de ingang. Ook is bij één stembureau geadviseerd om de stembureauleden hulp te laten bieden bij het verlaten van het gebouw via een hellingbaan. De adviezen zijn door de gemeente allemaal ter harte genomen en de voorgestelde maatregelen worden op woensdag 15 maart doorgevoerd.

Stempas en identiteitsbewijs
Een overzicht van de stembureaus is te vinden op www.deurne.nl > verkiezingen. Om te mogen stemmen moeten mensen hun stempas en identiteitsbewijs meenemen naar het stembureau. Inwoners van Deurne die nog géén stempas hebben ontvangen of als deze kwijt of beschadigd is, kunnen een (nieuwe) stempas aanvragen in het gemeentehuis. Dit kan tot dinsdag 14 maart, 12.00 uur. Op de dag van de verkiezingen zelf is het aanvragen van een nieuwe stempas niet meer mogelijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen