14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneVermaak voor jong en oud tijdens eerste Pony Sunday bij Green Valley...

Vermaak voor jong en oud tijdens eerste Pony Sunday bij Green Valley Estate Deurne

Voor de eerste keer sinds de opening van Green Valley Estate is er zondag 7 augustus Jumping, volledig in het teken van de pony. Zowel beginnende ruiters en amazones als licht gevorderden kunnen zich uitleven met hun pony op de speciale Agterberg bodems van het paardencentrum in Deurne.

De hele dag zijn er verschillende activiteiten waaronder kinderanimatie, livemuziek, een foodtruck en ook Solange Hermans van Soso Bixie Events is aanwezig bij Pony Sunday. Hermans staat bekend om haar creatieve manieren om kinderen in contact te brengen met paardrijden.

Ponysport
Ze heeft als doel kinderen vanaf vier jaar op een laagdrempelige, veilige en leuke manier te motiveren om aan de ponysport deel te nemen. Ruitertjes vanaf 4 jaar kunnen kennismaken maken met het Bixie-ponyrijden waarbij plezier, gezelligheid en veiligheid voorop staan.

Spelletjes
De Bixie-rubrieken voor dressuur, springen en mennen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Naast leuke spelletjes is er ook een begeleidingsproef voor de allerkleinste ruiters, die nog niet zelfstandig kunnen sturen.

Mennen
Meedoen mag vanaf de vierde verjaardag tot en met het jaar waarin de ruiter of amazone dertien jaar wordt. Van vier- tot zesjarige leeftijd mag alleen gestart worden in de Bixie-rubrieken waarin de combinatie begeleid wordt, dat zijn de begeleidingsproef, AA-dressuur, AA-springen en de ponyspelletjes. Vanaf zesjarige leeftijd mag de combinatie meedoen aan alle Bixie-rubrieken. Meedoen aan mennen mag vanaf de zevende verjaardag.

Pony Sunday vindt zondag 7 augustus plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11a in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen