5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneVerpleegsterflat Deurne wordt omgebouwd tot appartementencomplex

Verpleegsterflat Deurne wordt omgebouwd tot appartementencomplex

De verpleegstersflat aan de Dunantweg in Deurne wordt omgebouwd tot een complex met reguliere huurappartementen. Tot de verbouwing helemaal klaar is, blijven er nog arbeidsmigranten in gehuisvest. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten een exploitatievergunning te verlenen waardoor dat mogelijk wordt.

Wethouder Helm Verhees: “Wij als gemeente vinden het belangrijk dat we zowel arbeidsmigranten passende huisvesting kunnen bieden als reguliere bewoners. Er is in Nederland, maar ook in Deurne, een tekort aan huurwoningen.”

Arbeidsmigranten
De voormalige verpleegstersflat aan de Dunantweg bood de afgelopen vijf jaar al plek aan 90 arbeidsmigranten. Het college heeft besloten om nogmaals voor een periode van vijf jaar, tot en met december 2026, een exploitatievergunning te verlenen.

Appartementen
Eerder in 2020 was voor deze locatie al een omgevingsvergunning afgegeven voor het verbouwen van het pand naar 27 appartementen, waarvan 2 huurappartementen in het duurdere segment en 25 sociale huurappartementen. Deze verbouwing wordt ook in de komende vijf jaar gefaseerd gerealiseerd. Met de exploitatievergunning wordt het gebouw ook tijdens de verbouwing benut voor het huisvesten van arbeidsmigranten. “Met dit besluit geven wij tevens gehoor aan het landelijke beleid om arbeidsmigranten te huisvesten. Ook sluiten we hiermee goed aan bij het regionaal Afsprakenkader arbeidsmigranten dat onze gemeente onlangs sloot met zes Peelgemeenten”, legt wethouder Verhees uit.

Cultuurhistorische waarde
De flat staat op de erfgoedkaart aangeduid als een bouwwerk met hoge cultuurhistorische waarde. Het pand is in 1969 gebouwd als onderdeel van het toenmalige Sint-Willibrordusziekenhuis en fungeerde als verpleegstersflat. Helm Verhees van de gemeente Deurne licht toe: “Het is een zeldzaam voorbeeld van hoogbouw uit de naoorlogse periode in Deurne. Het is sterk beeldbepalend in de omgeving. Het pand blijft nu behouden voor Deurne in plaats van dat het leeg komt te staan en er kans is op verloedering.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen