29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneOpnieuw forse stijging van coronabesmettingen in Deurne

Opnieuw forse stijging van coronabesmettingen in Deurne

231 Deurnenaren zijn afgelopen week positief getest op het coronavirus. Een forse stijging ten opzichte van een week eerder, toen er 186 besmettingen waren.

De stijging van het aantal besmettingen in Deurne is niet terug te zien in het aantal ziekenhuisopnames. Afgelopen week zijn er geen inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen. Wel zijn er twee personen aan de gevolgen van het virus overleden.

Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven stijgen
Landelijk gezien stijgt het aantal ziekenhuisopnames wel fors (met 12 procent). 1.390 Nederlanders werden afgelopen week met corona in het ziekenhuis opgenomen. Ook het aantal besmettingen blijft snel stijgen. Afgelopen week werden 110.558 personen positief getest; een record sinds het begin van de coronacrisis.

Reproductiegetal
De meeste besmettingen werden afgelopen week geconstateerd onder kinderen van 10 tot 14 jaar. Het reproductiegetal is gestegen en ging van 1,19 naar 1,21. Dit betekent dat 100 mensen samen weer ongeveer 121 anderen besmetten met het virus. Daarmee neemt de verspreiding van corona dus toe.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen