14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneVerschillende oldtimer-ritten in de regio tijdens Pinksterweekend

Verschillende oldtimer-ritten in de regio tijdens Pinksterweekend

Na een geslaagde Paasrit houdt de Deurnese Oldtimer Club maandag 6 juni een Pinksterrit door de regio. De tocht leidt onder andere langs de Uffelse watermolen, waar ook een tussenstop voor de deelnemers is. Tijdens de rit wordt ook een quiz gehouden waarvan na afloop van de tocht de winnaars bekend worden gemaakt.

Een dag eerder is er ook een oldtimer-rit in Griendtsveen. Op zondag 5 juni wordt de 100 kilometer lange Peelrit gehouden. Het is een toertocht voor klassieke brommers, motoren en auto’s ouder dan 30 jaar. Vanuit Griendtsveen wordt die dag om 10.30 uur gestart vanaf de Helenaveenseweg 10 en gaat de rit die is aangeven met pijlen door de Peel. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur bij de startlocatie.

Uffelse watermolen
Voor de rit op maandag van de Deurnese Oldtimer Club is inschrijving mogelijk vanaf 10.30 uur bij Jut en Jul Gastrobar aan de Markt in Deurne. Om 12.00 uur wordt er vanaf de Markt vertrokken voor een tocht van ongeveer 120 kilometer. De routes worden ter hoogte van bakkerij Van Ham aan de deelnemers uitgereikt. Tot 15.00 uur is er een tussenstop bij de Uffelse watermolen. De vier prijswinnaars van de quiz worden om 17.00 uur bij terugkomst in Deurne bij Jut en Jul Gastrobar bekend gemaakt.

Voor eigenaren van oldtimers die maandag mee willen rijden met de Pinksterrit, gelden een aantal voertuigeisen. Je moet met minimaal twee personen naast elkaar kunnen zitten en het voertuig dient minimaal op drie wielen te staan. Alleen auto’s die 25 jaar of ouder zijn mogen meedoen; dus tot en met bouwjaar 1997. De inschrijfkosten voor de Pinksterrit bedragen 10 euro per deelnemend voertuig.

Meer informatie over de Pinksterrit vind je op de website van de Deurnese Oldtimerclub. Alle details over de Peelrit vind je op de Facebookpagina van Moto Nostalgia.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen