10.1 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSV Deurne niet sterk genoeg tegen Heeze bij laatste thuiswedstrijd (0-1)

SV Deurne niet sterk genoeg tegen Heeze bij laatste thuiswedstrijd (0-1)

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Heeze stond in feite uiteindelijk geheel in het teken van huldiging en afscheid van enkele selectiespelers. De wedstrijd zelf had niet veel om het lijf, omdat er eigenlijk geen belangen meer op het spel stonden. De ruststand werd ook de eindstand: 0-1.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Jos Aarts

Ook nu trad een gehavend SV Deurne aan, vanwege afwezigheid en blessures van zes ( ! ) basisspelers en toch was het begin tot minuut 25 alleraardigst, met kansen voor Parfait Luwawa (2) en Teun Bijsterveld, maar helaas leverden die geen doelpunten op.

Eigen doel
De bezoekers kregen nauwelijks mogelijkheden , maar kwamen in de 35e minuut wel erg gelukkig aan een voorsprong. Immers nadat eerst Daan Geven voor een blessurebehandeling buiten het veld was, kreeg de buitenspel staande Gijs Moerenhout via een kluts de bal (scheidsrechter Ulijn beoordeelde dit alsof de bal bewust van de defensie van Deurne kwam en daardoor buitenspel werd opgeheven) , de door Moerenhout ingeschoten bal werd door Siem Nijssen in een poging de bal te keren, helaas in eigen doel gewerkt : 0-1 voor Heeze. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Publiekswissel
De tweede helft stond meer in het teken van huldigen en afscheid nemen, zo kregen de vertrekkers Parfait Luwawa en Robin Verhoeven een mooie publiekswissel, voor Robin extra bijzonder omdat hij later op de dag ook nog als speler van het jaar werd gekozen. Verder kregen alle (jonge ) bankzitters Daan Knijnenburg, Sam Schaefer, Thijs van der Heijden, maar ook Max van den Berg en Jabrane Yagkoubi speeltijd. Dit alles om aan te geven dat de jeugd in het komende seizoen volop kansen gaat krijgen. Op de wedstrijd had het weinig invloed, hoewel in de 80e minuut de naar voren gekomen Job Steeghs een bal van buiten de zestien, volop op zijn slof nam om de eigenlijk verdiende 1-1 binnen te schieten, helaas ging deze spetter net over en bleef de nul voor de thuisclub staan.

Hiermee ging de laatste thuiswedstrijd nipt verloren, maar overheerst toch het gevoel dat het een prachtig seizoen geweest is, met achteraf gezien zelfs kansen op meer. Volgende week , tweede Pinksterdag, nog een verplicht nummer in Zuid-Limburg bij Chevremont en dan kan het boek voor seizoen 2021-2022 definitief gesloten worden. Na de wedstrijd restte zondag nog een gezellige after-party, bij het gevoel dat volgend seizoen de nieuwe lichting volop kansen gaat krijgen.