14.9 C
Deurne
vrijdag 20 mei 2022
Home- DeurneVerspreiding van sociale meterkastkaart wordt uitgesteld

Verspreiding van sociale meterkastkaart wordt uitgesteld

Zowel vanuit de kring K.B.O. (Katholieke Bond van Ouderen) als via een motie in de gemeenteraad is de vraag gekomen om huis aan huis een zogenaamde meterkastkaart te verspreiden. Een meterkastkaart waarop belangrijke informatie beschikbaar is voor iedere inwoner met een vraag op het gebied van welzijn, wonen en zorg.

Dit om ervoor te zorgen dat er snel en gericht contact gelegd kan worden met Zorg in Deurne. Als gevolg van de coronacrisis hebben wordt er voor gekozen om een pas op de plaats te maken. De gemeente licht toe waarom deze keuze is gemaakt.

Combinatie van meterkastkaart met eigen sociale netwerk

De gemeente Deurne kiest er voor om de meterkastkaart een combinatie te laten zijn van de informatie over Zorg in Deurne en over het eigen sociale netwerk. Daarmee is de meterkastkaart meer dan alleen een informatieblad, doordat tegelijkertijd ook de zelfredzaamheid om iedereen mee te laten doen in de samenleving naar eigen vermogen wordt bevorderd. De voorzijde van de meterkastkaart blijft zoals bedoeld gevuld met informatie over Zorg in Deurne met daarbij ruimte voor eigen aanvullingen van de inwoners. De achterzijde wordt een soort van diagram waar de inwoner zijn of haar eigen sociale netwerk in kaart kan brengen. Dit naar het voorbeeld van het project ‘Zorg voor later’ dat in Laarbeek is uitgezet. Hiervoor is toestemming van Laarbeek gekregen.

Verspreiding meterkastkaart

Om de bekendheid van Zorg in Deurne daadwerkelijk te vergroten, wil de gemeente de meterkastkaart inzetten om het gesprek met de inwoner aan te gaan. Over Zorg in Deurne, maar ook over hun eigen sociale netwerk. De kring K.B.O. Deurne en de LEVgroep gaan de verspreiding bij mensen uit de doelgroep verzorgen door middel van een huisbezoek en een gesprek met de inwoners. De matrix op de achterzijde van de meterkastkaart vormt het startpunt voor dit gesprek. Deze gesprekken kunnen echter pas plaatsvinden als de coronamaatregelen versoepeld worden.

Concept meterkastkaart

De meterkastkaart woordt in de volgende commissie Samenleving en Bestuur gepresenteerd. Dan wordt ook toegelicht hoe het in kaart brengen van iemands sociale netwerk er in de praktijk uit ziet.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen