9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVersterking voor Cultuurcentrum

Versterking voor Cultuurcentrum

“We hebben behoefte aan versterking van mensen met ervaring”, licht Karin Akkers namens het bestuur van het Cultuurcentrum Martien van Doorne toe. “Na de vaststelling in juli van malversaties door de voormalig voorzitter heeft het bestuur ook het eigen functioneren kritisch beoordeeld. Dat heeft geleid tot een verbeterplan om de noodzakelijke professionalisering te realiseren. Professionalisering van de organisatie en de bedrijfsvoering. Tegelijk met het werken aan de verbeteringen heeft het bestuur zich ingezet om alle activiteiten in het Cultuurcentrum gewoon door te kunnen laten gaan. Wij zijn blij dat we daarin geslaagd zijn. Het Cultuurcentrum draait! Daar krijgen we positieve reacties op vanuit de Deurnese gemeenschap. Maar al het werk komt op de schouders van een kleine groep personen terecht. Dat is een ongezonde situatie. Zeker als je bedenkt dat dat veelal vrijwilligers zijn. Wij hadden behoefte aan iemand die meer ervaring heeft met de exploitatie en organisatie van een cultureel centrum en alles wat daar bij komt kijken. Bijvoorbeeld het boeken van artiesten, automatisering en ticketing, het logistieke proces rond grote producties en marketing. Die ervaring krijgen we nu binnen. Daar zijn we heel blij mee.”

Collegiale ondersteuning van De Ruchte

Het bestuur van De Ruchte heeft collegiaal en constructief gereageerd op het verzoek van de gemeente Deurne om bij te springen. De gesprekken hebben dan ook snel geleid tot goede werkafspraken. De manager van De Ruchte is beperkt beschikbaar. Hij blijft immers de dagelijkse leiding houden in Someren. Daarom is een combinatie afgesproken met een plaatsvervangend manager. Verder heeft het bestuur van De Ruchte aangeboden te willen adviseren en meedenken over het doorgroeien naar een toekomstbestendige positie van het Cultuurcentrum. Op die manier kunnen de gemeente Deurne en het Cultuurcentrum maximaal gebruik maken van de kennis en ervaring van De Ruchte.

Belangrijke basis voor de toekomst

Wethouder Marinus Biemans: “Afgelopen periode is er door ons in nauwe samenwerking met het stichtingsbestuur gekeken hoe we het Cultuurcentrum open kunnen houden voor de inwoners van Deurne. Ik ben erg tevreden met de oplossing voor de komende periode. Die vult de behoefte van vandaag in én zo kunnen we bouwen aan een degelijke basis voor de toekomst. Ik heb er vertrouwen in dat het team het gat invult dat is ontstaan in het team van het Cultuurcentrum. De werkdruk bij enkele vrijwilligers was ongezond hoog. Ik ben erg dankbaar dat zij de afgelopen periode een grote inspanning geleverd hebben. Dat is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant en dat verdient wat mij betreft een groot compliment. Deze vrijwilligers worden met deze oplossing niet alleen ontlast. Zij kunnen ook gebruik maken van de ervaring van de leden van het interim-team. Die ervaring maakt het runnen van het Cultuurcentrum een stuk makkelijker. En beter! We hebben namelijk ook sterk de behoefte om de organisatie verder te professionaliseren. We verwachten dat het hierdoor ook eenvoudiger wordt om versterking voor het bestuur te vinden. Want dat is de volgende stap.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen