17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneVerwaarloosde en zieke dieren in beslag genomen bij hondenfokkerij in Deurne

Verwaarloosde en zieke dieren in beslag genomen bij hondenfokkerij in Deurne

Bij een controle heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) afgelopen vrijdag bij een hondenfokkerij in Deurne 21 verwaarloosde honden meegenomen. De dieren werden aangetroffen in slechte gezondheid en hadden verwondingen en infecties.

Van de inbeslaggenomen honden van het ras Chowchow hadden bijna alle dieren vervilte vachten en verwaarloosde gebitten. Ook waren veel van de honden ernstig ziek door luchtweginfecties, darminfecties en schurftmijt.

Geheime locatie
De dieren waarvan ongeveer de helft nog puppies waren, zijn door de LID naar een geheime locatie gebracht waar de dieren worden verzorgd. De kosten die daaraan verbonden zijn, worden verhaald op de eigenaar van de hondenfokkerij in Deurne. Daarnaast krijgt hij een proces-verbaal voor de verwaarlozing van de dieren. Hij had ook al een dwangsom van duizenden euro’s opgelegd gekregen omdat de documenten zoals paspoorten en inentingsbewijzen van de dieren bij een eerdere controle niet in orde bleken te zijn.

Al langer in het vizier
Volgens het ED hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en politie de fokker al langer in het vizier. Hij zou eerder broodfokkerijen hebben gehad in de gemeenten Veldhoven, Overbetuwe en Stein. Elke keer als het hem te heet werd onder de voeten, verdween de man om in een andere gemeente weer opnieuw te beginnen met zijn activiteiten.

Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen