12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVestigingen van Zorgboog besparen op gas en elektriciteit met Energy Battle

Vestigingen van Zorgboog besparen op gas en elektriciteit met Energy Battle

Onder de vestigingen van de Zorgboog in onze regio wordt om de twee jaar een Energy Battle gehouden. In deze energiebesparingswedstrijd proberen alle locaties van de Zorgboog duurzaamheidsdoelen te halen en te besparen op gasverbruik en elektriciteit. De eerste plek in de Energy Battle werd behaald door de Wilbertsdries in Bakel.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden vorige week de prijzen uitgereikt aan de drie locaties die het afgelopen jaar procentueel het meeste hebben bespaard. De Wilbertsdries won een prijs ter waarde van 750 euro. De twee plaats was voor St. St. Jozefsheil in Bakel, dat daarmee 500 euro verdiende en de derde plek met een prijs van 250 euro werd behaald door Kleinschalig wonen in Someren-Eind.

Jos Verhoeven Award
De winnaars krijgen ook de Jos Verhoeven Award, vernoemd naar de drijvende kracht achter deze energiewedstrijd binnen de Zorgboog. Die werd uitgereikt aan vertegenwoordigers van de Wilbertsdries, St. Jozefsheil en Kleinschalig wonen. “Natuurlijk zijn wij de uitdaging van de Energy Battle aangegaan en vinden we het belangrijk om bewust om te gaan met energie”, vertelt één van de winnaars. “Daarbij is het ook nog eens mooi meegenomen dat er een leuke hoofdprijs van zevenhonderdvijftig euro is te winnen, maar dat is uiteraard niet het belangrijkste.”

Vergroenen
De eerste keer dat de Energy Battle is gehouden, deden alleen de grote locaties mee. Vorig jaar hebben ook de kleinere locaties meegedaan aan de wedstrijd. Om de strijd eerlijk te houden is gekeken naar welke locaties procentueel het meeste hebben bespaard op de combinatie van warmte/gasverbruik en elektriciteit. “Het is mooi om te zien dat het bewustzijn binnen alle locaties sterk is toegenomen en dat we nu samen letten op energiebesparende maatregelen en vergroenen”, aldus de directie van de Zorgboog.

Foto: Zorgboog

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen