12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneInformatieavonden over nieuwbouwprojecten Groene Heerlijkheid en Grote Bottel in Deurne

Informatieavonden over nieuwbouwprojecten Groene Heerlijkheid en Grote Bottel in Deurne

De twee toekomstige wijken Grote Bottel en De Groene Heerlijkheid moeten in Deurne samen gaan zorgen voor 550 nieuwe woningen. Projectontwikkelaar AM houdt twee informatieavonden over de plannen voor de locaties aan de Stationsstraat en Binderendreef/Grote Bottel op woensdag 24 april en donderdag 25 april.

Tijdens de bijeenkomsten worden de stedenbouwkundige plannen gepresenteerd en kunnen aanwezigen vragen stellen en feedback geven. In 2022 vonden al eerder informatieavonden plaats naar aanleiding van het conceptplan en zijn door omwonenden en andere belangstellenden opmerkingen gemaakt en aanvullingen gegeven die zijn meegenomen in de plannen.

Groene wijk
De informatieavond op woensdag 24 april is bestemd voor geïnteresseerden in het project De Groene Heerlijkheid. AM heeft voor de ontwikkeling van dit gebied op 1 maart van dit jaar een koopovereenkomst getekend met Voergroep Zuid voor het oude Boerenbond-terrein aan de Stationsstraat bij in Deurne. “Hiermee kunnen we definitief verder in samenwerking met de gemeente Deurne om de nieuwe wijk De Groene Heerlijkheid te realiseren”, zegt AM.

De wijk met circa 300 eengezinswoningen en appartementen bestaat voor ongeveer 80 procent uit zowel betaalbare huur- als koopwoningen. “Dit voorziet in de grote behoefte aan nieuwe en betaalbare woningen in Deurne”, aldus de projectontwikkelaar.

Agrarisch gebied
Voor geïnteresseerden in het nieuwbouwproject Binderendreef/Grote Bottel vindt op donderdag 25 april een infoavond plaats. Dit terrein aan de zuidwestzijde van Deurne is nu nog een agrarisch gebied, maar is aangewezen als nieuwbouwlocatie. In totaal moet dit terrein ruimte gaan bieden voor 250 woningen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk wordt ook een klein deel van het huidige nabijgelegen bedrijventerrein herontwikkeld. De start van de bouw wordt verwacht in 2025, oplevering van de nieuwe woningen staat gepland voor 2030.

Beide informatiebijeenkomsten vinden plaats in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne en duren van 19.00 uur tot 20.30 uur. Je kunt je aanmelden voor deze avonden door een mail te sturen naar info@groeneheerlijkheid.nl onder vermelding van je naam, mailadres en het aantal personen waarmee je de avond wilt bezoeken.

Foto: AM/Voergroep Zuid

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen