18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- VlierdenVetlirre Medallie uitgereikt in Vlierden aan Richard Merkx

Vetlirre Medallie uitgereikt in Vlierden aan Richard Merkx

Richard Merkx heeft zaterdagmiddag in Vlierden tijdens de seniorenmiddag van CV De Dorstvlegels en de KBO de Vetlirre Medallie ontvangen. Uit handen van burgemeester Greet Buter en prins Michiel d’n Uurste kreeg hij de onderscheiding voor zijn inzet bij de Vlierdense carnavalsclub.

Bij de Dorstvlegels zet Merkx zich al vele jaren in als lid van de raad van elf en maakt hij deel uit van de carnavalscommissie van de Rimbamplekkers. “En niet alleen tijdens de carnavalsactiviteiten, maar ook in de voorbereidingen kun je altijd een beroep op hem doen”, zeggen de Dorstvlegels.

Merkx zorgt er voorafgaand aan de carnaval ook mede voor dat (buitendorpse) advertenties voor in het magazine worden opgehaald en door het jaar heen haalt hij met enige regelmaat het oud papier op om wat extra geld in het laatje brengt voor de carnavalsvereniging.

Verder is hij jaarlijks betrokken bij alle voorbereidingen van iedere carnavalsactiviteit om de jeugd van Scouting Vlierden een onvergetelijk feest te laten ervaren. Omdat Richard als leiding van de welpen het hele jaar door actief is met de jeugd van de scouting, heeft hij al veel kinderen begeleid en zien opgroeien van het springkussen tot aan de toog in het café.

Al deze activiteiten heeft hij weten te combineren met zijn gezinsleven; zijn vrouw Esther en twee kinderen Bob en Marly.

Foto: CV De Dorstvlegels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen