21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- LiesselVetlirre Medallie voor Tonia Swinkels vanwege inzet bij CS De Kei in...

Vetlirre Medallie voor Tonia Swinkels vanwege inzet bij CS De Kei in Liessel

Bij CS De Kei in Liessel is zaterdag tijdens de tweede Lijsselse avond de Vetlirre Medallie uitgereikt aan Tonia Swinkels. Uit handen van burgemeester Greet Buter en prins Rob d’n Uurste ontving zij de onderscheiding voor haar inzet bij het Liessels carnaval.

“Een welverdiende Vetlirre Medallie”, zei burgemeester Buter bij de uitreiking van het eerbetoon dat sinds 2002 jaarlijks bij de verschillende carnavalsverenigingen wordt gegeven aan een persoon die verdienstelijk is geweest voor het carnaval in het eigen dorp.

In 2013 werd Tonia samen met haar man Rene boerenbruidspaar van het Keienland en sindsdien is ze niet meer weg te denken bij het carnaval in Liessel. “Vanaf 2014 is ze hoffotograaf van CS De Kei en maakt ze prachtige foto’s van vele carnavalsactiviteiten in Liessel. Zij verzorgde de statiefoto’s van de jeugdprins, jeugdprinses en jeugdvorst en ook voor het boerenbruidspaar”, meldt de carnavalsclub.

Daarnaast is Tonia jarenlang commissielid geweest van de boerengarde, waarbij ze ook elk jaar voor diverse spullen zorgde om de boerenbruiloft aan te kleden. Ook heeft ze vele jaren als vrijwilliger meegeholpen met de jaarlijkse vlooienmarkt van CS De Kei.

Foto: Greet Buter/CS De Kei

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen